24 Ιούλιος 2014, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

«Πιάσατε την κρίση, ξεχάσατε το όνομα» λένε οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα

  • «Πιάσατε την κρίση, ξεχάσατε το όνομα» λένε οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα

Χωρίς νέα πρόταση η επικείμενη επίσκεψη του Μάθιου Νίμιτς σε Σκόπια και Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Δυσαρεστημένος με την Ελλάδα εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι λίγες ημέρες προτού ο Μάθιου Νίμιτς προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» των Σκοπίων.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο ομογενειακών οργανώσεων ο Νίκολα Πόποσκι ανέφερε ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πολιτικό κίνητρο ώστε να αναζητηθεί λύση επί του ζητήματος της ονομασίας. «Πρακτικά απορροφάται όλη η ενέργεια τους με τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πρόληψη της κρίσης στην ευρωζώνη», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή στον λόγο του. 

Για τον Σκοπιανό αξιωματούχο «είναι προφανές» πως η Ελλάδα θέλει να αποφύγει το ζήτημα ώστε να μη ληφθεί καμία απόφαση για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Δευτέρα φτάνει στα Σκόπια για διήμερη επίσκεψη ο Μάθιου Νίμιτς. Επόμενη στάση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ θα είναι την Τετάρτη η Αθήνα. Ο Νίκολα Πόποσκι ερωτηθείς για το αν αναμένει στο τραπέζι του διαλόγου κάποια νέα πρόταση απάντησε λακωνικά πως δεν υπάρχει κάποια σχετική αναγγελία.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ