24 Ιούλιος 2014, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Πτήση ΜΗ17: Η κόρη του Πούτιν στο στόχαστρο

  • Πτήση ΜΗ17: Η κόρη του Πούτιν στο στόχαστρο

Ζητείται η απέλαση της από την Ολλανδία.

Η Μαρία Πούτινα, κόρη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών Ολλανδών, οι οποίοι ζητούν επίμονα την απέλαση της από τη χώρα, με αφορμή τη στάση της Μόσχας όσο αφορά στην αεροπορική τραγωδία με την πτήση ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Την αρχή έκανε ο Pieter Broertjes, δήμαρχος της πόλης Χίλβερσουμ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση στην οποία μεταφέρονται οι σοροί των άτυχων Ολλανδών επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Ο δήμαρχος ζήτησε την απέλαση της όμορφης Μαρίας που ζει με τον Ολλανδό φίλο της σε ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, στο χωριό Βοορσότεν. Φωτογραφίες του οικιστικού συγκροτήματος, που βρίσκεται κοντά στη Χάγη, κυκλοφόρησαν στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και στο Twitter-κατά πάσα πιθανότητα από Ουκρανούς. Οι τελευταίοι ζήτησαν μάλιστα να διοργανωθεί ειρηνική διαδήλωση στο Βοορσότεν, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την εκεί παρουσία της 29χρονης Μαρίας.

Η Μαρία Πούτινα λέγεται ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει σχέση με τον 34χρονο Γιόριτ Φάασεν. Ο άνδρας φημολογείται πως κατείχε θέσεις κλειδιά στις εταιρίες Gazprom και Stroytransgaz. Η σχέση τους δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί επισήμως. Ωστόσο μερικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τον κ. Φάασεν ως «ο γαμπρός» του Πούτιν.

Κι αφού το αίτημα για την απέλαση της έκανε το γύρο της Ολλανδίας και στη συνέχεια του κόσμου, ο δήμαρχος του Χίλβερσουμ ανασκεύασε ζητώντας «άφεση αμαρτιών» μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν ήταν σοφό αυτό που είπε», ωστόσο η δυσφορία του «πήγαζε από την αίσθηση της αδυναμίας να διαχειριστεί τη θλίψη απότα γεγονότα, κάτι που πολλοί θα αναγνωρίσουν».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr