24 Ιούλιος 2014, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Έπεσαν μπουνιές στην ουκρανική Βουλή (βίντεο)

  • Έπεσαν μπουνιές στην ουκρανική Βουλή (βίντεο)

Σε ρινγκ μετατράπηκε για μια ακόμα φορά το κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που βουλευτές έρχονται στα χέρια.

Έλυσαν τις γραβάτες και είπαν να λύσουν και τις διαφορές τους. Ο λόγος για τους Ουκρανούς βουλευτές οι οποίοι για μια ακόμα φορά έπαιξαν, κυριολεκτικά, ξύλο μέσα στο κοινοβούλιο.

Πρωταγωνιστές του επεισοδίου, που εκτυλίχθηκε χθες, οι βουλευτές του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα που επιχείρησαν να βγάλουν με τη βία από την αίθουσα συνεδριάσεων τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Πέτρο Σιμονένκο.

Αιτία, οι δηλώσεις του Σιμονένκο στη ρωσική τηλεόραση σχετικά με τις κυβερνητικές δυνάμεις που μάχονται τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. «Είναι υπεύθυνες για τον θάνατο πολλών αμάχων», κατήγγειλε και μετά έγινε της… Ουκρανίας!



Είναι η δεύτερη φορά που βουλευτές του Σβόμποντα έρχονται στα χέρια με βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τον Απρίλιο εξίσου επεισοδιακά εξελίχθηκε η συζήτηση στο ουκρανικό κοινοβούλιο όταν ο Πέτρο Σιμονένκο κατηγόρησε του εθνικιστές ότι επέτρεψαν με τη στάση τους την κατάληψη κτηρίων στα ανατολικά. Εκείνοι τον αποκάλεσαν «φασίστα» και το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ελαφρά ένας βουλευτής.   

Πάντως σα να μην έφταναν οι κλωτσιές και οι μπουνιές η χθεσινή συνεδρίαση διακόπηκε και από φιλοευρωπαϊστές βουλευτές. Ξεδίπλωσαν την ευρωπαϊκή σημαία και ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ουκρανίας να προωθήσει προς κύρωση τη συμφωνία διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (πηγή βίντεο: Reuters)