23 Ιούλιος 2014, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

«Δεν ξέρω, δεν άκουσα» για τις συντάξεις των Ποντίων

  • «Δεν ξέρω, δεν άκουσα» για τις συντάξεις των Ποντίων

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου κράτησε αποστάσεις από τις δεσμεύσεις του διοικητή ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη και απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση.

Διανύουμε ήδη τον Ιούλιο, έχουν δηλαδή περάσει σχεδόν δυο μήνες μετά τις ευρωεκλογές, και βάσει των εξαγγελιών του διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς θα έπρεπε να λαμβάνουν πάλι το ελάχιστο βοήθημα του ΟΓΑ.

Αντί όμως για την επαναφορά της σύνταξης σε ομογενείς Πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αλβανία, το υπουργείο συνεχίζει να διαψεύδει τον διοικητή του ΟΓΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ξενοφώντας Βεργίνης από τηλεοράσεως, και δυο ημέρες πριν από τις εκλογές, είχε πει ότι η σύνταξη θα ξεκινήσει να καταβάλλεται και πάλι από τον Ιούνιο.

Αυτή τη φορά η διάψευση για τους 23.000 δικαιούχους ήρθε δια στόματος του υφυπουργού Εργασίας. Ο (εκ Καππαδοκίας) Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 φρόντισε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον διοικητή του ΟΓΑ αποφεύγοντας παράλληλα οποιαδήποτε δέσμευση για το εάν και πότε θα επιστρέψουν τα χρήματα στους ανασφάλιστους. 

Ερώτηση στη Βουλή

Για τις συντάξεις των ομογενών έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς, Γαβριήλ Αβραμίδης και Μαρίνος Ουζουνίδης. 

Σε δηλώσεις του ο Γαβριήλ Αβραμίδης, αναφορικά και με τη νέα διάψευση από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ζητά την παραίτηση του διοικητή του ΟΓΑ καθώς, όπως αναφέρει, εάν προέβη σε προεκλογική δήλωση χωρίς την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου, δεν πρέπει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr