22 Ιούλιος 2014, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Με πλαστά χαρτιά πήραν θέσεις και προαγωγές στο δημόσιο - 2.500 κινδυνεύουν με απόλυση

  • Με πλαστά χαρτιά πήραν θέσεις και προαγωγές στο δημόσιο - 2.500 κινδυνεύουν με απόλυση

Περίπου 35.000 μονιμοποιήσεις στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Φάμπρικα πλαστών δικαιολογητικών, κυρίως απολυτηρίων Λυκείου, αποκάλυψαν έλεγχοι που διενεργήθηκαν στους φακέλους δημοσίων υπαλλήλων.

Ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Έθνος αναφέρει ότι από το σύνολο των υπαλλήλων που ελέγχθηκαν το 10% είτε είχε παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου είτε είχε παραποιήσει τον τελικό βαθμό του. Ειδικά σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους κατηγορίας μέσης εκπαίδευσης γίνεται λόγος για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, παράτυπα δικαιολογητικά.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν στην εφημερίδα ότι από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα κινδυνεύουν με απόλυση περίπου 2.500 εργαζόμενοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά για να προσληφθούν ή για να πάρουν προαγωγή. Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι τουλάχιστον 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα συμπεριληφθούν στις 6.500 θέσεις που οφείλει να περικόψει η ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος του χρόνου, βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων.

Ποιοι πιάστηκαν στα πράσα

Από τους φακέλους που ελέγχθηκαν, μέχρι στιγμής, με πλαστά δικαιολογητικά πιάστηκαν 316 υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 80 εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες και 156 στη δημοτική αστυνομία.

Στο στόχαστρο τώρα μπαίνουν και 35.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν ή όχι παραποιημένα χαρτιά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr