21 Ιούλιος 2014, 13:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Ο «Ποντικός» πιάστηκε στη φάκα

  • Ο «Ποντικός» πιάστηκε στη φάκα

Συνελήφθη ηγέτης κολομβιανού καρτέλ.

Στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας βρίσκεται ο Αλόνζο Βίγια, διαβόητος αρχηγός του κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών Envigado Office, που θεωρείται διάδοχη κατάσταση του Medellin Cartel, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για εκατοντάδες δολοφονίες.

Ο «Ποντικός» (“Raton”) όπως είναι το παρατσούκλι του, συνελήφθη ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο έξω από την παραθαλάσσια πόλη του Αλικάντε. Στην κατοχή του είχε 40.000 ευρώ μετρητά, χρήματα που σύμφωνα με την αστυνομία συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών και την αμοιβή πληρωμένων δολοφόνων.

Ο 40χρονος Κολομβιανός είχε προσπαθήσει να αποφύγει τη σύλληψη αλλάζοντας διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου αλλά και χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες. Ωστόσο η ισπανική αστυνομία τον εντόπισε μετά από έρευνα ενός μήνα και αφού είχε ανταλλάξει πληροφορίες με τις κολομβιανές αρχές.

«Θα πρέπει να απαντήσει για τις περισσότερες από τις 300 ανθρωποκτονίες που συνδέονται με το πρόσωπο του και αφορούν τον πόλεμο μεταξύ της Envigado Office και αντίπαλης συμμορίας» είπε ο αρχηγός της κολομβιανής αστυνομίας, στρατηγός Ροντόλφο Παλομίνο.

Ως επικεφαλής της Envigado Office, ο Αλόνζο Βίγια είχε υπό τις εντολές του 200 άτομα και ήταν υπεύθυνος για την εξαγωγή κοκαϊνης στις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ολλανδία μέσω διαδρομών που ελέγχει η οργάνωση. Στην Κολομβία εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης όχι μόνο για τις δολοφονίες  που του αποδίδονται, αλλά για απαγωγή και παράνομη κατοχή όπλων.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr