21 Ιούλιος 2014, 13:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Ο «επαναστάτης» απολογείται

  • Γιάφκα συνεργατών του Μαζιώτη στα Πατήσια

Στον Κορυδαλλό ο ανακριτής.

Απολογείται και σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης όσο αφορά στις νέες ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του. Ήδη βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 27ος ανακριτής.

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», στην πρώτη του απολογία, το Σάββατο, λίγο πριν υπογράψει με δική του ευθύνη το εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε επάγγελμα «επαναστάτης».

Στο μεταξύ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτός από την Πόλα Ρούπα, σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα τους παιδιού τους, ψάχνει τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, το αυτοκίνητο και τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα. Εκτιμάται ότι η Πόλα Ρούπα ίσως έχει βρει καταφύγιο στις περιοχές όπου κινείται ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι Μαζιώτης και Παλαιοκώστας ίσως έχουν συνεργαστεί σε κάποιες περιπτώσεις, και συνεπώς η διαφυγή της Ρούπα στα λημέρια του δεύτερου μπορεί να αποτελεί προσυμφωνημένο σχέδιο ανάγκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των συνεργών του Νίκου Μαζιώτη, δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν μεταξύ άλλων το «δεξί χέρι» του, τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο. Ο 35χρονος για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, φέρεται να συμμετείχε στις ληστείες τραπεζών στην Ακράτα Αχαϊας και στα Μέθανα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr