15 Ιούλιος 2014, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Μόσχα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό του μετρό

  • Εκτροχιασμός στο μετρό της Μόσχας με τραυματίες

Αδιευκρίνιστη παραμένει η αιτία του ατυχήματος στο πιο πολυσύχναστο μετρό του κόσμου

Δώδεκα νεκροί και 118 τραυματίες, από τους οποίους οι μισοί σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τελευταίος απολογισμός που δίνουν οι ρωσικές αρχές έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας απεγκλωβισμού των επιβατών στο μετρό της Μόσχας. Ιατρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 16.

Αν και μέχρι στιγμής οι λόγοι για τους οποίους εκτροχιάστηκαν τα τρία βαγόνια παραμένουν αδιευκρίνιστοι, εντούτοις θεωρείται ότι πρόκειται για το πιο σοβαρό ατύχημα στην 80χρονη ιστορία του μοσχοβίτικου μετρό το οποίο είναι και το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο.

«Ο συρμός φρέναρε απότομα και τα φώτα έσβησαν. Πέσαμε στη μια πλευρά του βαγονιού και ταυτόχρονα βλέπαμε παντού καπνούς», αναφέρει ένας από τους επιβάτες στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα vesti.ru.

Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση μετά τη σύγκρουση ακολούθησαν σκηνές χάους καθώς το ατύχημα συνέβη σε ώρα αιχμής. «Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Ήμασταν παγιδευμένοι και βγήκαμε έξω από θαύμα», περιγράφει στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ένας από τους εκατοντάδες που απεγκλωβίστηκαν. 

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό ανακοίνωσε ήδη ότι θα δώσει αποζημιώσεις στα θύματα οι οποίες θα κυμαίνονται από 2.000 έως 2 εκατ. ρούβλια.

Τμήμα Σύνταξης pontos-news.gr