10 Ιούλιος 2014, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2015, 16:44

Στον αέρα οι συντάξεις των Ποντίων - Όλες οι εξελίξεις

  • Στον αέρα οι συντάξεις των Ποντίων - Όλες οι εξελίξεις

Προεκλογική δέσμευση που έμεινε στα χαρτιά

Με τη χαρά της επαναφοράς της σύνταξης του ΟΓΑ φαίνεται ότι θα μείνουν τελικά οι περίπου 22.000 ανασφάλιστοι και υπερήλικες ομογενείς, κυρίως από τη πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αλβανία.

Η υπόσχεση, δυο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και από τον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, του διοικητή του ΟΓΑ ότι μέσα στον Ιούνιο θα αποκατασταθεί η αδικία, παραμένει δέσμευση χωρίς αντίκρυσμα. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου «αδειάζει» τον διοικητή του Οργανισμού Ξενοφώντα Βεργίνη λέγοντας ότι ήταν μια πρωτοβουλία που πήρε από μόνος του.

Ερώτηση στη Βουλή

Το θέμα των ομογενειακών συντάξεων που κόπηκαν λόγω μνημονίου και αυστηροποίησης των όρων χορήγησης τους, επαναφέρουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς, Γαβριήλ Αβραμίδης και Μαρίνος Ουζουνίδης. Μεταξύ των ζητημάτων που θέτουν είναι η νέα δήλωση του Ξενοφώντα Βεργίνη ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάτι χωρίς να έχει εντολή από την πολιτική ηγεσία, γιατί αλλιώς θα πήγαινε σπίτι του από την επόμενη ώρα».

Οι βουλευτές ρωτούν να μάθουν καταρχάς ποια είναι τελικά η βούληση της κυβέρνησης για τις συντάξεις των Ποντίων και Βορειηπειρωτών. Ζητούν επίσης να διευκρινιστεί ποια θα είναι η τύχη της πρότασης του διοικητή του ΟΓΑ προς το υπουργείο Εργασίας. Ο Ξενοφώντας Βεργίνης είχε εισηγηθεί η επαναφορά του επιδόματος να γίνει σταδιακά. Αρχικά, και μέσα στο 2014, να δοθούν στους δικαιούχους 216 ευρώ, τα οποία το 2015 θα αυξάνονταν στα 280 ευρώ και το 2016 θα έφταναν τα 350 ευρώ. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα:

Επαναφορά των συντάξεων των Ποντίων μέσα στον Ιούνιο - Τι λέει ο διοικητής του ΟΓΑ