26 Μάιος 2014, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:12

Επαναφορά των συντάξεων των Ποντίων μέσα στον Ιούνιο - Τι λέει ο διοικητής του ΟΓΑ

  • Στον αέρα οι συντάξεις των Ποντίων - Όλες οι εξελίξεις

Επαναφορά των συντάξεων των Ποντίων μέσα στον Ιούνιο - Τι λέει ο διοικητής του ΟΓΑ

Νέα συμπληρωματική δήλωση για τις συντάξεις ΟΓΑ των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων έκανε το Σάββατο ο διοικητής του Οργανισμού Αγροτικών Ασφαλίσεων κ. Ξενοφών Βεργίνης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βεργίνης επανάλαβε για μια ακόμη φορά πως εντός του Ιουνίου 23.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την Βόρειο Ηπειρο και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης θα λάβουν τις συντάξεις ΟΓΑ με τους νέους όρους όπως αυτοί είχαν διαμορφωθεί στην πρόταση που είχε κάνει προς το υπουργείο Εργασίας στο τέλος του περασμένου έτους.

Τόνισε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εντός του Ιουνίου θα δοθούν οι συντάξεις με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουνίου 2014.

Η επαναφορά των συντάξεων θα γίνει σταδιακά σε τρία χρόνια όπου ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2014 η σύνταξη θα ανέρχεται στα 216 ευρώ. Για το 2015 και το 2016 οι συντάξεις θα ανέλθουν  σε 288 ευρώ και 360 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το τελικό ποσό θα διαμορφώνεται αφαιρώντας το ποσό το οποίο λαμβάνουν από το αλβανικό κράτος.


Πηγή: aftonomi.gr