11 Ιούνιος 2014, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:09

Τον Σύλλογο Ποντίων Χίου δεν τον σταματάει τίποτα!

  • Τι απαντά το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Χίου σε όσους τον κατηγορούν

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Χίου αποφάσισε να οργανώσει και να υλοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων με τραγούδι χώρο κρασάκι αλλά και μία μικρή ιστορική αναδρομή στις ρίζες μας.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Βουνακιού στο Κέντρο του Νησιού μας στις 16 Ιουν 2014 ώρα 19:00, σας προσκαλούμε χωρίς είσοδο να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια, να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και να γυρίσουμε λιγάκι πίσω στις ρίζες μας με τον Ιστορικό Μιχάλη Βαρλά, όλοι μαζί σαν μία οικογένεια.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στο caravel στις 21 Ιουνίου 2014 ώρα 20:00, με φαγητό, άφθονο κρασί, ζωντανή ποντιακή και λαϊκή μουσική, χορευτικό συγκρότημα, πολλές εκπλήξεις, πολύ κέφι και καλή διάθεση, τιμή εισόδου 15€ ανά άτομο.

Στην ποντιακή λύρα και στο τραγούδι θα είναι η Μαρία Ευθυμιάδου.

Στα πλήκτρα ο γνωστός Μουσικοσυνθέτης του Σ. Καζαντζίδη, Θανάσης Τσολερίδης.

Στο Νταούλη ο Μιχάλης Βούκουνας και στο Λαϊκό Πρόγραμμα ο Αλέκος Γεωργούλης.

Θα χορέψουν τα παιδία του Φάρου Βαρβασίου με χοροδιδάσκαλο των Κωνσταντίνο Σιταρά και τα παιδία μας το νέο αίμα του Μουσικού Σχολείου Γυμνασίου Λυκείου Χίου με τις λύρες και το νταούλι τους θα μας συγκινήσουν και θα μας μαγέψουν για ακόμα μια φορά.

Δεν σταματάμε εδώ, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, έχουμε αρκετό δρόμο, προγραμματίζουμε και άλλες εκδηλώσεις με διαφορετική θεματολογία η κάθε μία και βέβαια δεν θα λύπη από καμία το ποντιακό στοιχείο.

Αγαπάμε την Χίο και η Χίος απέδειξε και αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι στο πλευρό μας, είναι ένας τόπος που σέβεται την παράδοση και τιμά τα ήθη και έθιμα, η Χίος έχει μεγάλη ιστορία όπως και ο πόντος.

Κλείνοντας ευχαριστούμε θερμά την τοπική αυτοδιοίκηση που στέκετε αρωγός στις προσπάθειες μας, επίσης όλα τα καταστήματα της Χίου, Ληθή, Νένητα , Μέγα Λιμνιώνα, Καρφά, Λαγκάδα και Καρδάμυλα για τις ευγενικές χορηγίες τους την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν αποδεικνύοντας περίτρανα ότι παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε ενόψει οικονομικής κρίσης η Χιώτες έχουν ψυχή, επίσης τα Μ.Μ.Ε τις τοπική Κοινωνίας που σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου μας στέκονται δίπλα μας και τέλος όλους εσάς μικρούς και μεγάλους γνωστούς και άγνωστους, που με την συμμετοχή σας μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να βγάλουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που αναλάβαμε.

Διαβάστε ακόμα:

3η Μουσικοχορευτική Ποντιακή Βραδιά στη Χίο | 21 Ιουν 2014