• ΑΡΧΕΙΟ
6 Μάιος 2014, 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:36

Εκδηλώση μνημης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» | 10 Μαΐου 2014

  • Εκδηλώση μνημης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» | 10 Μαΐου 2014

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στο χώρο του Μνημείου του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» που βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Πατέρα Κωνσταντίνο.

θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων από τον κ. Βαρυθυμιάδη Γιώργο και από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή Κωνσταντίνο από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του Λαυρίου και στην συνέχεια θα εκφωνηθεί χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Μιθριδάτης» κ. Βαρυθυμιάδη Γεώργιο, τέλος ο απόστρατος αξιωματικός κ. Καλεντερίδης Σάββας θα αναφερθεί αναλυτικά στα γεγονότα με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Στην εκδήλωση Μνήμης θα παρευρεθεί και ο καταξιωμένος μουσικός του ποντιακού χώρου Υφαντίδης Ηλίας που θα ντύσει μουσικά την όλη εκδήλωση.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και περίπτερο του συλλόγου όπου θα είναι αναρτημένες εικόνες από τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον κεμαλικό εθνικισμό στους Έλληνες του Πόντου.

Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου "Ο Μιθριδάτης"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου