8 Απρίλιος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:23

Όλα όσα έγιναν στο 1ο κυνήγι θησαυρού με θέμα τον Πόντο

  • Όλα όσα έγιναν στο 1ο κυνήγι θησαυρού με θέμα τον Πόντο

Όλα όσα έγιναν στο 1ο κυνήγι θησαυρού με θέμα τον Πόντο. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το 1ο κυνήγι θησαυρού με θέμα τον Πόντο την Κυριακή 6 Απριλίου. Ποντιακοί σύλλογοι δήλωσαν συμμετοχή και έλυσαν γρίφους, απάντησαν σε ερωτήσεις, τραγούδησαν, χόρεψαν, μίλησαν, έπαιξαν, γευτήκαν ποντιακά εδέσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έγιναν Αργοναύτες της γνωστής εκστρατείας!

Λίγα λόγια για την Αργώ...

Η Αργώ ήταν το πλοίο, με το οποίο οι Αργοναύτες ταξίδευσαν ως την Κολχίδα με στόχο να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. Το όνομα της το πήρε από τον κατασκευαστή της Άργο, γιο του Φρίξου και της Χαλκιόπης. Η Αργώ κατασκευάσθηκε από έλατα του Πηλίου, ενώ σύμφωνα με τον μύθο η θεά Αθηνά, που βοήθησε στη ναυπήγησή της τοποθέτησε στην πλώρη της ξύλο από τη Δωδωναία Δρυ, το ιερό δέντρο του Μαντείου της Δωδώνης. Η δρυς που μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά είχε μαντικές ιδιότητες και συχνά προειδοποιούσε τους Αργοναύτες για τους μελλούμενους κινδύνους.

Η Αργώ θεωρούταν το πιο γρήγορο και το πιο στέρεο σκάφος της εποχής της. Ήταν ιδιαίτερα ελαφρύ, ώστε το πλήρωμά της να έχει τη δυνατότητα να το μεταφέρει ακόμη και στη στεριά. Το μήκος της ήταν 50 ή 60 μέτρα (μακρά ναῦς). Οι πηγές δεν συμφωνούν για τον αριθμό των κωπηλατών καθώς άλλες αναφέρουν πως είχε θέσεις για εξήντα κωπηλάτες, άλλες για πενήντα (πεντηκοντήρης) και άλλες για λιγότερους. Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες η Αργώ ξεκίνησε το ταξίδι της από το λιμάνι των Παγασών, που απείχε είκοσι στάδια από την Ιωλκό. Η ομιλούσα πλώρη της διαβεβαίωσε τον Ιάσονα πως τα ταξίδι του θα στέφονταν με επιτυχία και πως αυτός και το πλήρωμά του θα επέστρεφαν σώοι στην Ιωλκό. Μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας οι Αργοναύτες αφιέρωσαν την Αργώ στο θεό Ποσειδώνα.

Αποτελέσματα του παιχνιδιού:

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης συγχαίρει όλες τις ομάδες για την προσπάθεια!

1. Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης - 106 πόντοι
2. Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας - Συκεών - 95 πόντοι
3. Σύλλογος Ποντίων Μενεμένης "Εύξεινος Πόντος" -73 πόντοι
4. Καλλιτεχνικός Χορευτικός Όμιλος "Πύρριχος" - 59 πόντοι
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής - 59 πόντοι

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σλυνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery