8 Απρίλιος 2014, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:23

Παρχάρια 2014, όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στην Ροδόπη

  • Παρχάρια 2014, όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στην Ροδόπη

Παρχάρια 2014, όλο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στην Ροδόπη

Έτοιμο το πρόγραμμα των «Παρχαρίων» για το φετινό Μάϊο από τους πολύ δραστήριο σύλλογο Ποντίων Ροδόπης "Η Τραπεζούντα". Την Παρασκευή 9 Μαΐου το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Διογένης ιλάζ άμα ‘κι δακ» στην ποντιακή διάλεκτο. Το κείμενο αποτελείται από διδάγματα-ρήσεις του γνωστού φιλοσόφου από την Σινώπη του Πόντου, του Διογένη του κυνικού, μεταφρασμένα στα Ποντιακά και προσαρμοσμένα στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, σε επιμέλεια της Όλγας Αυγητίδου. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 20.00 το βράδυ.

Το Σάββατο 10 Μαΐου στις έντεκα το πρωί:  Περιβαλλοντική Δράση - καθαρισμός του χώρου των Παρχαρίων στην τοποθεσία Γέφυρα του Βοσκού και δεντροφύτευση του περιβάλλοντα χώρου.

Την Κυριακή 11 Μαΐου: Αναβίωση Ολοήμερου υπαίθριου Πανηγυριού των Οροπεδίων του Πόντου «Παρχάρια». Φεστιβάλ παραδοσιακού Ποντιακού Χορού με τη συμμετοχή και φέτος αξιόλογων Χορευτικών συγκροτημάτων από τη γύρω περιοχή και την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Συλλόγου. Και φυσικά παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή αξιόλογων ερμηνευτών.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr