23 Μάρτιος 2014, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Η Π.Ο.Π.Σ. καλεί την Π.Ο.Ε. σε κοινή εκδήλωση μνήμης την 19 Μαΐου

  • Ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στην Θεσσαλονίκη. Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων έστειλε επιστολή στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλώντας την σε κοινή εκδήλωση μνήμης την 19 Μαΐου. Ακολουθεί η επιστολή.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή καταρχάς σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας ως Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού σας Συμβουλίου.

Ευχόμαστε εποικοδομητική θητεία και επίτευξη των στόχων σας.

Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων εκφράζοντας την επιθυμία των μελών-σωματείων μας στη Γενική Συνέλευση, αλλά και διερμηνεύοντας την επιθυμία πολλών Ποντίων που δεν είναι εντεταγμένοι οργανωτικά σε σωματεία, επανερχόμαστε με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας, στο θέμα της ενότητας του χώρου.

Στην εξουσιοδοτημένη από το Διοικητικό σας Συμβούλιο συνάντησή μας κ. Πρόεδρε, μας ενημερώσατε πως έχετε λάβει απόφαση για διερεύνηση των προθέσεων μας όσον αφορά την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης.

Τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα έχουμε εγγράφως απευθυνθεί προς τον φορέα σας (επιστολές 11024/4-2-2008, 11287/18-11-2008, 11532/27-4-2009, & 11915/30-3-2010) για μια κοινή εκδήλωση μνήμης στις 19 Μαΐου, όπως όλος ο Ποντιακός Ελληνισμός διακαώς επιθυμεί.

Ας είναι η ενωτική εκδήλωσή μας αυτή, ο δικός μας οβολός αγάπης για τη διατήρηση των ιερών και οσίων της φυλής μας στον αιώνα, για να δικαιωθούν και να αναπαυθούν εν ειρήνη επιτέλους οι ψυχές των μαρτύρων του αλησμόνητου Πόντου στη γαλήνη των ουρανών.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρότασή μας, μέσα σε πνεύμα ενότητας και ισότητας, έξω από πρωτοκαθεδρίες και ηγεμονισμούς, προτείνουμε τη διοργάνωση μιας ημερίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας της 19ης Μαΐου, με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών του εξωτερικού και το βράδυ της ίδιας ημέρας την πραγματοποίηση της από κοινού εκδήλωσης σε χώρο που θα συναποφασίσουμε.

Η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε και η ανάγκη για ενότητα πρέπει να γίνει φανερή στην πράξη και ας αποτελέσει η κοινή μας εκδήλωση την απαρχή των εξελίξεων για την ένωση στον Ποντιακό χώρο.

Περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας ώστε στη συνέχεια να συγκαλέσουμε άμεση συνάντηση με εσάς και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Παλιννοστούντων Ποντίων για το οργανωτικό μέρος της εκδήλωσης.

Ως Π.Ο.Π.Σ. εκτιμώντας ιδιαιτέρως τις προσπάθειες και τον αγώνα για την ένωση του οργανωμένου Ποντιακού χώρου, αλλά και την αξιοσέβαστη στάση και προσπάθειες που κατέβαλε χρόνια τώρα για κοινή εκδήλωση ο Ιβάν Σαββίδης, προτείνουμε μία συνάντηση μαζί του, για το παραπάνω θέμα.

Περί της προτάσεως ή περί άλλων δικών σας σκέψεων και ιδεών με γνώμονα την ενότητα του Ποντιακού χώρου, διατελούμε εν αναμονή.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                      
Χριστίνα Σαχινίδου

Η Γενική Γραμματέας             
Βικτωρία Σαββίδου

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr