24 Φεβρουάριος 2014, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:31

Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου - Κορδελιού. Άρχισαν οι εγγραφές!

  • Μαθήματα ιστορίας για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Άρχισαν οι εγγραφές για τα μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου στον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου - Κορδελιού

Με δεδομένο ότι η Ποντιακή δεν αποτελεί πια τη λειτουργική γλώσσα της καθημερινότητάς μας, γιατί δεν ζουν οι πρόγονοί μας που την μιλούσαν αποκλειστικά, θεωρούμε πως η πρωτοβουλία για τη διδασκαλία της είναι πολύ σημαντική. Η γλώσσα είναι το τελευταίο οχυρό ύπαρξης ενός λαού, κι αν χαθεί αυτό, χάνεται και ο λαός μαζί του.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια σας ανακοινώνουμε ότι κατόπιν επιτυχημένων προσπαθειών, θα λειτουργήσει στο Ελευθερίου - Κορδελιού τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν και μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, οποιασδήποτε ηλικίας, με απαραίτητη προϋπόθεση την θέληση για μάθηση. Η διδασκαλία θα γίνεται κάθε Τετάρτη 19.00-21.00. και θα ξεκινήσει 5-3-2014.

Τα μαθήματα θα γίνονται με βάση το ανάλογο εγχειρίδιο που συνέταξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα θα έχει τριετή διάρκεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του συλλόγου ώρες 18:00 - 20:00, είτε τηλεφωνικά στο 6974 963 431 (κινητό Γραμματέως συλλόγου).

Λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης για συμμετοχή στο πρόγραμμα, για κάθε αίτηση θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας."

Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου - Κορδελιού
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr