20 Φεβρουάριος 2014, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:32

Ο χαιρετισμός της ΟΣΕΠΕ στο Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων

  • Αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων το «Άξιον Εστί» της ΕΡΤ2

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες Διεθνές συνέδριο με θέμα "Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων" υπό την αιγίδα της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τον κ. Λάμπρο Σαββίδη, μέλος της Επιτροπής, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμός της ΟΣΕΠΕ δια του εκπροσώπου της Λάμπρου Σαββίδη:

''Εξοχότατοι,
Αξιοτιμοι, Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,

εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη - ΟΣΕΠΕ - σας φέρνω τους χαιρετισμούς μας και ιδιαίτερα την εκτίμησή μας γι 'αυτό το σημαντικό διεθνές συνέδριο. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αναφορά του όρου γενοκτονία ήδη στον τίτλο του κολλόκβιουμ, διότι ακριβώς περί γενοκτονίας πρόκειται , δηλ. πορείες θανάτου, εξαναγκαστική εργασία, μαζική καταστροφή και σφαγή. Διότι μονο αυτός ο όρος στο διεθνες νομικό δίκαιο τον λαών εμπεριέχει την σωστή αξιολόγηση αυτών των εγκλημώτων.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γενοκτονίας των Ελλήνων υπό οθωμανική-τουρκική κυριαρχία στην Ανατολική Θράκη και τη Μικρά Ασία - Ιωνία, Πόντο, Καππαδοκία, Βιθυνία. Ταυτόχρονα η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης είναι μέρος της συνολικής γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Για μας τους απόγονους των θυμάτων η συνεργασία όλων είναι μια πράξη υψίστης σημασίας και αναγκαιότητας. Γι αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξη της επιστήμης. Τα αποτελέσματα σας θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη διεθνή αναγνώριση του κοινού μας δικαιώματος. Αλλά ο πιο σημαντικός στόχος είναι η διεθνής τιμωρία και η πρόληψη των περαιτέρω γενοκτονίων.''

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

Η ΟΣΕΠΕ για το Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων