20 Φεβρουάριος 2014, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:32

Ρωμαίικα - Επιστροφή στην Ιθάκη, η μουσική συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε

  • Ρωμαίικα - Επιστροφή στην Ιθάκη, η μουσική συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε

Ρωμαίικα - Επιστροφή στην Ιθάκη, η μουσική συναυλία που διοργανώνει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής την Παρασκεύη 28 Φεβρουαρίου 2014 στο δημοτικό κινηματογράφο Καλλιθέας «Καλυψώ».

Κυρίες και κύριοι, η Ένωση Ποντιακή Νεολαίας Αττικής, διοργανώνει συναυλία με τίτλο «Ρωμαίικα-Επιστροφή στην Ιθάκη» με στόχο την ανάδειξη της πανάρχαιας αυτής διαλέκτου (Ρωμαίικα – Ποντιακά) της πλησιέστερης στην αρχαία Ελληνική γλώσσα και προστατευμένη από την UNESCO, αλλά και του πλούτου της ποντιακής μουσικής και την εξέλιξη αυτής τόσο στον σημερινό Πόντο όσο και στην μητροπολιτική Ελλάδα. 

Στο μουσικό αυτό ταξίδι στην «Ιθάκη» μας, θα μας οδηγήσουν ο Ελληνόφωνος μουσικός Απόλας Λέρμι, γεννημένος στην Τραπεζούντα και κάτοικος αυτή τη στιγμή της Κωνσταντινούπολης και ο Δημήτρης Καρασσαβίδης γεννημένος στο Καζακστάν και κάτοικος αυτή τη στιγμή της Αθήνας, θυμίζοντάς μας τη σημερινή παρουσία των «Ρωμαίικων» στα χώματα που μιλιόταν για αιώνες, δηλαδή τον ιστορικό μας Πόντο. Συνοδοιπόροι του ταξιδιού το γνωστό συγκρότημα «ΑΡΓΑΤΕΙΑ» από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ο Ευξείνιος Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος, που κάνουν το σύνολο των καλλιτεχνών να ξεπερνάει τον αριθμό είκοσι.

Με τη μουσική ως γέφυρα και τη γλώσσα ως αντίσταση σας καλούμε στην συναυλία – γέφυρα αντίστασης του Ελληνισμού, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 8.30 μ.μ. στο δημοτικό κινηματογράφο Καλλιθέας «Καλυψώ». Η συναυλία θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς για την Ε.ΠΟ.Ν.Α.

Ο Πρόεδρος                  
Ιωάννης Χατζηελευθερίου                             

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Σαχσανίδη

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr