12 Φεβρουάριος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:34

Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων

  • «Η γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας»

Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων

Διεθνές συνέδριο με θέμα "Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων" θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Palais des Académies στο Collège Belgique (Rue Ducale, 1, Β-1000 Bruxelles).

Το συνέδριο διοργανώνει η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του συνεδρίου είναι να προβληματίσει το ακροατήριο και να αναπτύξει το θέμα των Γενοκτονιών και των Σφαγών, αναλύοντας...
...τη συγκεκριμένη περίπτωση, των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας, η οποία περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους για να ξεκινήσει μια συζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο συνέδριο των Βρυξελλών, θα εστιάσει στην «Γενοκτονία των Ποντίων" κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή την σφαγή 360.000 ανθρώπων από τον Πόντο.

Μεταξύ των εισηγητών του συνεδρίου είναι ο μόνιμος γραμματέας της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Herve Hasquin, ο πρύτανης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών Didier Viviers, ο Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης (Bασιλική Ακαδημία του Βελγίου και Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών), η Άρτεμις Μενούνου (Πανεπιστήμιο της Μον), ο Peter Lagrou (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών) η Αικατερίνη Λέφκα (Πανεπιστήμιο της Λιέγης), Θεοδόσιος Κυριακίδης (ΑΠΘ) και η Jennifer Reilly Kellogg (Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα και Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στην Ελλάδα).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις ώρες, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου από 9:30 έως 16:15) και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου από 10:00 έως 16:00).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε στο τέλος του άρθρου την αφίσα για το συνέδριο.

Gallery