5 Φεβρουάριος 2014, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:35

Η επιστολή της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε στον Υπουργό Παιδείας. Δείτε τι του ζήτησαν

  • ΔΙΣΥΠΕ: Να θέσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στις 28 Ιαναουαρίου 2014. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή.

Προς: Υπουργό Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Κοινοποίηση:
-Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Αντώνη Σαμαρά

Κύριε Υπουργέ,

Ως Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων εκφράζουμε έντονα την ανησυχία μας για την έλλειψη προόδου όσον αφορά στην επίλυση του θέματος της αλλαγής του διοικητικού και νομικού καθεστώτος στο ίδρυμα «Παναγία Σουμελά».

Κύριε Υπουργέ,

Η «Παναγία Σουμελά» ως γνωστόν αποτελεί το εθνικοθρησκευτικό σύμβολο του Οικουμενικού Ελληνισμού. Είναι εκτιμητέα η πρόοδος που σημειώθηκε όταν συναντηθήκατε με τον πρόεδρο της Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδας με έγκριση και προτροπή του ιδίου του Πρωθυπουργού και δηλώσατε ότι θα προβείτε στην σύνταξη προεδρικού διατάγματος όπου θα διασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία, δηλαδή περισσότεροι εκλέγονται και οι λιγότεροι να διορίζονται.

Σε μια εποχή μαζικών μεταρρυθμίσεων και αναδιορθώσεων είναι καιρός να αλλάζουν κατεστημένες νοοτροπίες, συμπεριφορές και καθεστώτα που μας κρατούν καθηλωμένους στη στασιμότητα και στη μιζέρια. Ένα από αυτά είναι ο εκδημοκρατισμός της λειτουργίας του ιδρύματος της «Παναγίας Σουμελά». Ικανοποιώντας το αίσθημα χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων εντός και εκτός Ελλάδας ευελπιστούμε στην τάχιστη προώθηση της επίλυσης του ανωτέρω θέματος και ενημέρωσης μας για την πρόοδο των εργασιών.

Για το Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                             
Παρχαρίδης Γεώργιος                                                    

Ο Γενικός  Γραμματέας
Αντωνιάδης Ιωάννης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr