29 Ιανουάριος 2014, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:41

Ο Φάρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο. Φωτογραφίες

  • Ο Φάρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο. Φωτογραφίες

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», τίμησε την μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, την ημέρα της εορτής του (21 Ιανουαρίου) με λαμπρότητα και επισημότητα.

Με τη δύση του ήλιου ξεκίνησε από το Σύλλογο με την περιφορά της εικόνας του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ακολούθησαν Ιερείς, νέοι & νέες, παιδιά του Συλλόγου, με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές κρατώντας σημαίες και λάβαρα, πλήθος κόσμου και τα νταούλια να χτυπούν ρυθμικά. Η κίνηση σταμάτησε και όλοι προσκυνούσαν ευλαβικά τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο.

Σε κλίμα συγκίνησης και φορτισμένες στιγμές, η πομπή έφτασε στον Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης, στην Αγ. Βαρβάρα όπου και εκεί περίμενε πολύς κόσμος

Η μεγάλη εκκλησία γέμισε ασφυκτικά και όλοι με κατάνυξη παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, αναφέρθηκε στο Έργο και τη Δράση του Αγ.Ευγενίου του Τραπεζούντιου και ευχαρίστησε τον Πάτερ-Μελέτιο, Ιερέα του Ναού για την άψογη συνεργασία και τον συντονισμό της τελετής, καθώς και τον Πάτερ-Γεράσιμο για τη δωρεά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου και το ενεργό μέλος του Συλλόγου κ. Μαρία Αθανασιάδου-Ποικιλίδου που η ίδια αγιογράφησε την εικόνα του Αγίου και την δώρισε στο Σύλλογο.

Στην τελετή συμμετείχε και ο Σύλλογος Ποντίων Ερέτριας με το λάβαρο και τα μέλη του.

Μοιράστηκαν οι Άρτοι και δόθηκε σ’ όλους μια μικρή εικόνα του Αγίου Ευγενίου, ώστε η «χάρη του» να τους δίνει δύναμη.

Ο Άγιος Ευγένιος εκτέθηκε σε προσκύνηση στον Ι.Ν. Παν. Ελεούσης και για τις επόμενες πέντε ημέρες. Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στον εξωτερικό Χώρο του Ναού με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Αποχώρησαν όλοι με γαλήνη και ανάταση ψυχής, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο γι’ αυτήν την πρωτοβουλία και αποσπώντας την υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα τιμάται η μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου από την εκδήλωση.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery