31 Ιανουάριος 2014, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:36

Δημιουργήθηκε επιτροπή Γενοκτονίας των Ποντίων από τη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

  • ΔΙΣΥΠΕ: Να θέσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου

Δημιουργήθηκε επιτροπή Γενοκτονίας των Ποντίων από τη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και ώρα 2μ.μ συνεδρίασε το Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.  με 5 θέματα  στην ημερήσια διάταξη.

Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε Γεώργιος  Παρχαρίδης αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε  στους συμβούλους Χρόνια Πολλά και έναν καινούργιο χρόνο δημιουργικό, ειρηνικό και χωρίς δυστυχία στον κόσμο,  αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον Οικουμενικό Ποντιακό Ελληνισμό (Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, Ιστορία, Μνημεία κ.λ.π) εστίασε στην στρατηγική που θα ακολουθήσει  η ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε την επόμενη τριετία και εξειδίκευσε τις πρώτες κινήσεις και πρωτοβουλίες.  Τόνισε μεταξύ άλλων τον στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με Εβραίους, Αρμενίους  και Ασσυρίους  για το θέμα της Γενοκτονίας  καθώς επίσης και με τις ελληνικές κοινότητες  του εξωτερικού και τις Μακεδονικές οργανώσεις ειδικότερα.

Δημιουργήθηκε επιτροπή Γενοκτονίας με πρόεδρο τον ίδιο με  συμβούλους προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Συζητήθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των ελληνόπουλων του εξωτερικού και αποφασίστηκε  παρέμβαση στην κυβέρνηση για την επίλυση του ανωτέρου προβλήματος. Με την παρέμβαση θα ζητηθεί από τον Υπουργό Παιδείας  κ.Αρβανιτόπουλο να ξαναμελετηθούν από το Υπουργείο οι διατάξεις των νόμων
σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό με γνώμονα πάντοτε την βελτίωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης  των παιδιών των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ενημέρωσε επίσης το σώμα για μια σειρά από πρωτοβουλίες που πήρε  το προεδρείο όπως η  συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα όπως προβλήματα του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού, η Γενοκτονία, η διακοπή των συντάξεων  των νεοπροσφύγων  αδερφών μας (ζητήθηκε η άμεση επαναχορήγηση των συντάξεων) και τέλος η αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.

Έγιναν προσπάθειες για ένταξη και της  γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού  αλλά και όλων των Ελλήνων της Ανατολής στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, έγινε  επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου  με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα, για το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κ.τ.λ. Επίσης  αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών από την ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε για έναρξη διαλόγου με τις ομοσπονδίες της Αυστραλίας και των ανατολικών χωρών.

Οι τοποθετήσεις  όλων των συμβούλων κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα ομοψυχίας  και συναίνεσης και τα θέματα σχεδόν στο σύνολό τους ψηφίστηκαν ομόφωνα. Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στην επικοινωνία με συμβούλους του  εξωτερικού. 

Για το Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                                     
Παρχαρίδης Γεώργιος            

Ο Γενικός  Γραμματέας
Αντωνιάδης Ιωάννης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr