16 Δεκέμβριος 2013, 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:45

Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι διεκδίκησαν την αναγνώριση των Γενοκτονιών τους

  • Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι διεκδίκησαν την αναγνώριση των Γενοκτονιών τους

Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι διεκδίκησαν την αναγνώριση των Γενοκτονιών τους από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου διαδηλώνοντας ειρηνικά έξω από τον Σύλλογο Ιβρίων.

Την πρώτη του επίσκεψη σε ελληνορθόδοξο σύλλογο στην Αθήνα, το Σύλλογο Ιμβρίων, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε ομιλία που παρέθεσε, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας διατύπωσε αρκετές φορές πρόσκληση προς τους Έλληνες που κατάγονται από την Τουρκία να επιστρέψουν πίσω στη χώρα και να ζητήσουν την τουρκική υπηκοότητα. Ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στους Τούρκους που έφυγαν από την Ελλάδα και νιώθουν νοσταλγία γι' αυτήν και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Ίμβρο, την οποία αποκαλούσε με το ελληνικό της όνομα, το νησί που θα γίνει γέφυρα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την ώρα της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στον Σύλλογο Ιμβρίων, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, πραγματοποιήσαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. Όλοι μαζί ενωμένοι έδωσαν μήνυμα αφύπνισης, απαίτησης και διεκδίκησης για την αναγνώριση των γενοκτονιών των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Στην πορεία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Βαρυθημιάδης πρόεδρος τους Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων και μέλος της ΠΟΕ, ο Νίκος Χατζηδαυιτίδης Α' αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε., ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης μέλος τις Π.Ο.Ε., ο Γιάννης Χατζηελευθερίου πρόεδρος τις ΕΠΟΝΑ και μέλος του Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος αλλά και πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ο Νταβίτ Πετροσιάν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μια ομάδα Αρμενίων ανάρτησε πανό ζητώντας από τον κ. Νταβούτογλου την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας τους.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Φωτογραφίες από τον Θοδωρή Μακρίδη

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery