1 Δεκέμβριος 2013, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:48

Ποιος είναι ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης ο νέος πρόεδρος της Π.Ο.Ε.

  • Ποιος είναι ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης ο νέος πρόεδρος της Π.Ο.Ε.

Χθες Σάββατο 30 Νοεμβρίου συστάθηκε το νέο Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με πρόεδρο τον κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη, ο οποίος στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου είχε συγκεντρώσει 168 ψήφους.

Ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, όπως αναφέρει το karfitsa.gr, γεννήθηκε το 1944 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης. Σπούδασε στο ιστορικό γυμνάσιο Τσοτυλίου και στο Β’ γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

Το 1965 ξεκίνησε τις σπουδές του στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ και το 1972 πήρε το πτυχίο του. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ ενώ το 1982 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Πρωίμου Διαγνώσεως και Αντιμετωπίσεως του καρκίνου του μαστού. Γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και καθηγητής της Χειρουργικής του ΑΠΘ.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. συλλόγου Καυκασίων «Προμηθέας» Καλαμαριάς, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕ, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ, ιδρυτής και πρόεδρος αδελφότητος Φίλων του ΑΧΕΠΑ, ενώ είναι ιδρυτικό στέλεχος του ποντιακού συλλόγου Μαυροδενδριτών Θεσσαλονίκης.

Ευχόμαστε στον νέο πρόεδρο της Π.Ο.Ε. καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Σχετικά άρθρα

Ο νέος πρόεδρος της Π.Ο.Ε. και το Δ.Σ.