27 Νοέμβριος 2013, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:49

Ορκίστηκε η νέα ηγεσία του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης. Όλα όσα έγιναν!

  • Ορκίστηκε η νέα ηγεσία του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης. Όλα όσα έγιναν!

Ορκίστηκε η νέα ηγεσία του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης. Όλα όσα έγιναν!

Ορκίστηκε στις 17 Νοεμβρίου 2013 το νεοκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης "Κομνηνοί" Η ορκωμοσία έγινε στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Ο ιερέας της ενορίας Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειος Λούρος, ο οποίος τέλεσε και την ορκωμοσία ευχήθηκε επιτυχίες στο νέο συμβούλιο. Ξεχωριστή θέση στην τελετή κατείχε η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, την οποία ασπάστηκαν με ευλάβεια όλα τα στελέχη και τα μέλη.

Η νέα ηγεσία του Συλλόγου εκλέθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία συνήλθε στις 20 Οκτωβρίου 2013. Μετά από τις αρχαιρεσίες, Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ιωάννης Κοτταρίδης, α΄ αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Στεφανίδης, β΄ αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Χρυσαμαλλίδης, ταμίας ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας, βοηθός ταμία ο Γεώργιος Σερτζόγλου, γραμματέας ο Γεώργιος Ανδρονικίδης, βοηθός γραμματέα ο Νικόλαος Πουλικίδης και σύμβουλος ο Ιωάννης Σιδερίδης.  Επίσης  υπεύθυνος λέσχης ορίστηκε ο Δημήτριος Ματσουκατίδης, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων ορίστηκαν οι Νικόλαος Πουλικίδης και Στέφανος Αμανατίδης, υπεύθυνος νεολαίας ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Ιωάννης Τσαχιρίδης, Γεώργιος Γεωργίου και Ιωάννης Χριστοφορίδης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές. Χοροδιδάσκαλοι παραμένουν  οι Ελένη Τσαρτσιταλίδου με τον Τριαντάφυλλο Καλεμκερίδη και λυράρη τον Χρήστο Τικταπανίδη.


Στην ομιλία του ο νεοκλεγείς Πρόεδρος  κ. Κοτταρίδης Ιωάννης, ο οποίος είχε υπηρετήσει και παλαιότερα την ιδια θέση με επιτυχία, αναφέρθηκε στους στόχους του νέου συμβουλίου. Βαρύτητα έδωσε στο τμήμα νεολαίας και στο τμήμα γυναικών του συλλόγου. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις του συλλόγου για την Γενοκτονία και στις εκδηλώσεις της νεολαίας. Αναφερόμενος στα παλαιότερα συμβούλια, είπε οτι ένα από τα θετικά που πέτυχαν ήταν η στενή συνεργασία που ανέπτυξαν τα 4-5 σωματεία των βορειοανατολικών πολιτειών, τα οποία αδελφοποιήθηκαν για καλά.

"Εχουμε κοινές εκδηλώσεις, χορούς και εκδηλώσεις για την νεολαία. Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε τριήμερο αντάμωμα όλης της νεολαίας. Υπάρχουν πολλές σκέψεις και γι' αυτό θα δημιουργήσουμε ειδικές επιτροπές"

Την χαρά του εξέφρασε ο αιδεσιμότατος π. Βασίλιεος Λούρος, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Ποντίων, που είναι άνθρωποι απλοί, τίμιοι κι αυθεντικοί και κάνουν πράξεις τα λόγια. "Μην αλλάξετε ποτέ" είπε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή παρεβρέθηκε πλήθος κόσμου όπου προσφέρθηκαν ποντιακά εδέσματα και φαγητά. Χαρακτηριστική στιγμή ήταν, όταν στο ποντιακό γλέντι που ακολούθησε χόρεψαν όλα τα γηραιότερα μέλη του συλλόγου.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr