25 Νοέμβριος 2013, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:49

Ψήφισμα φωτιά της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό και την διακοπή των συντάξεων

  • Το νέο Δ.Σ. ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου και η έκπληξη!

Ψήφισμα φωτιά της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό και την διακοπή των συντάξεων. Ακολουθεί το ψήφισμα παρακάτω.

Εμείς οι 550 σύνεδροι της εκλογικής συνέλευσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη την 24η Νοεμβρίου 2013 ομόφωνα:

1) Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας και καταδικάζουμε την κυβερνητική απόφαση για την διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων γερόντων μας από τις χώρες του Καυκάσου και της Μαύρης Θάλασσας. Η ακατανόητη αυτή απόφαση οδηγεί τους συμπολίτες μας στην βιολογική εξάλειψη και αφανισμό καθώς περικόπτεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά του μέτρου και την ακύρωση της διακοπής των πενιχρών συντάξεων ενός κομματιού του Ελληνισμού  που διατήρησε την ταυτότητα του σε θύελλες και δύσκολες εποχές μακριά από την Ελλάδα.

2) Καταδικάζουμε με εντονότατο τρόπο την παράλειψη της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών της Ανατολής από τις πρόνοιες του νέου "αντιρατσιστικού νόμου" που επισύρουν τον κολασμό για όσους αρνούνται ή επιδοκιμάζουν Γενοκτονίες. Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Ιώνων, Θρακών, Αρμενίων,Ασσυρίων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την καταπολέμηση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας ενισχύει ακριβώς τον Κεμαλικό ρατσισμό που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη Γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Καλούμε όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν  το συγκεκριμένο άρθρο,διότι άλλως θα θεωρηθούν συνεργοί στο έγκλημα της κατάργησης της Εθνικής Μνήμης.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr