23 Νοέμβριος 2013, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:50

Το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά των Ποντίων. Οι βουλευτές που αντιδρούν!

  • Κυριαζίδης: Ο αγώνας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντιών συνεχίζεται!

Το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά των Ποντίων. Οι βουλευτές που αντιδρούν!

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι «ανίκανη να αντιταχθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας, και διαγράφει το «Ολοκαύτωμα» του Ποντιακού Ελληνισμού».

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς ότι στις 25 Μαΐου 2013, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υπέδειξε στην Ελλάδα να μη συμπεριλάβει τη γενοκτονία των Ποντίων – γνωστή και ως Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού, αφού περί ολοκαυτώματος πρόκειται- στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Παράλληλα, καλεί τη Βουλή των Ελλήνων, να απορρίψει τους συνοδευόμενους χαρακτηρισμούς, επειδή «δηλητηριάζουν την Ελληνο-τουρκική φιλία».

Σύμφωνα, με το νέο αντιρατσιστικό νόμο, προβλέπονται ποινές «για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου».

Η Γενοκτονία των Ποντίων σαφέστατα ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Με τον τρόπο αυτό, θα προάσπιζε και προωθούσε ταυτόχρονα, η Ελληνική Κυβέρνηση το διαρκή αγώνα σύσσωμου του Ποντιακού Ελληνισμού γα την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης. Παρ’ όλα αυτά, στο όνομα της «ελληνοτουρκικής φιλίας», η ελληνική κυβέρνηση άλλη μια φορά υιοθετεί πολιτική ενδοτισμού και οπισθοχώρησης, πειθαρχώντας στις παράλογες εντολές και στις αδιάλλακτες εθνικές θέσεις της Άγκυρας. Η οποία, χαρακτηρίζει με προκλητικότατο τρόπο ως «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες», τις εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Όμως μέχρι σήμερα, η Γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί από: 7 πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσει, Κολούμπια, Ν.Καρολίνα, Γεωργία, Πενσυλβάνια, Κλίβελαντ, Ρόουντ Άιλαντ). Την Κυπριακή Βουλή. Τη Διεθνή Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars). Την τοπική βουλή της Νότιας Αυστραλίας. Το Σουηδικό Κοινοβούλιο. Τη Γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία

Και φυσικά η ίδια η ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (24 Φεβρουαρίου 1994).

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι υπουργοί: Γιατί, η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στο αυτονόητο και παραλείπει να χρησιμοποιήσει ρητά και με απόλυτη σαφήνεια τον όρο «Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού», στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ποινική δίωξη και προς την Τουρκία;

Του Φόρη Πεταλίδη

Πηγή: agelioforos.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Kατατέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Πουθενά η Γενοκτονία των Ποντίων!

Τουρκία: Η Ελλάδα να απορρίψει τη ρατσιστική ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Ψωμιάδης: Είναι απαράδεκτο να θάβουν την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής!