6 Νοέμβριος 2013, 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:53

Η Παναγία Σουμελά Κατερίνης στην τελετή Αγιοκατάταξης του Δαβίδ του Κομνηνού

  • Η Παναγία Σουμελά Κατερίνης στην τελετή Αγιοκατάταξης του Δαβίδ του Κομνηνού

Τελετή Αγιοκατάταξης του Δαβίδ του Κομνηνού, τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντος. Tο παρόν έδωσε η ''Παναγία Σουμελά'' Κατερίνης.

Μια ιδιαίτερη εκδρομή, κυρίως θρησκευτικού - προσκυνηματικού χαρακτήρα, πραγματοποίησε ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης ''Παναγία Σουμελά'' την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.

Μ' ένα γεμάτο λεωφορείο, συνοδεία της διοίκησης, ένστολου τμήματος, καλλιτεχνών, μελών και φίλων του συλλόγου, βρέθηκε στη Δράμα, όπου, στην Μητρόπολη με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιοκατάταξης του μάρτυρος Δαβίδ του Κομνηνού τελευταίου Αυτοκράτορα της Τραπεζούντος του Ιστορικού Πόντου.

Κατόπιν, η αποστολή επισκέφθηκε το Σύλλογο Ποντίων Αργυρούπολης Δράμας “Η Αναγγένηση”, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο από την Διοίκηση και τα μέλη ενός δραστήριου Ποντιακού Συλλόγου με καταγωγή των κατοίκων του από την Αργυρούπολη του Πόντου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον και θαυμασμό προκάλεσε η επίσκεψη στο απαράμιλλης ομορφιάς εξαιρετικό σπήλαιο “Μααρά”, που αποκαλύφθηκε την τελευταία εικοσαετία.

Φυσικά, αναπόσπαστο μέρος, όπως κάθε φορά, αποτέλεσε το Ποντιακό γλέντι το τραγούδι και ο χορός, υπό τους ήχους της λύρας σε ταβερνάκι της περιοχής.
Το διοικητικό συμβούλιο της “Παναγίας Σουμελά” Κατερίνης ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της αποστολής για τη συμμετοχή και τα συγχαίρει για την άψογη συνεργασία.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

Το Δ.Σ.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery