22 Οκτώβριος 2013, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:57

Μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου. Τι γίνεται με τους υπόλοιπους δήμους της Ελλάδας;

  • Μαθήματα ιστορίας για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Τα μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου αρχίζουν κανονικά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου πέρυσι σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τι γίνεται όμως με τους άλλους δήμους της Ελλάδας; Η αποκλειστική απάντηση του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων εκπαιδευτικών κ. Παυλίδη στο Pontos-News.Gr.

Καθημερινά το
Pontos-News.Gr δέχεται πολλά μηνύματα από τους αναγνώστες του που ενδιαφέρονται να μάθουν τι γίνεται με τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου στους υπόλοιπους δήμους της Ελλάδας. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων εκπαιδευτικών κ. Παυλίδης Αντώνης, υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το Υπουργείο παιδείας και γι’ αύτο καθυστερούν τα μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου. Ο Σύνδεσμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι σύλλογοι της Αττικής, όπως η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας και ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα με εθελοντική πρωτοβουλία. Δάσκαλοι Ποντιακής διαλέκτου πρότειναν να διδάξουν εθελοντικά στα μέλη των συλλόγων την Ποντιακή διάλεκτο, μία ενέργεια που στηρίζει απόλυτα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr