19 Οκτώβριος 2013, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:43

Μια ημέρα αφιερωμένη στην Ποντιακή Λύρα! Δείτε όλο το πρόγραμμα

  • Μια ημέρα αφιερωμένη στην Ποντιακή Λύρα! Δείτε όλο το πρόγραμμα

1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα "η Ποντιακή Λύρα στον 21ο αιώνα"  από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης. Δείτε όλο το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης τιμά το κυρίαρχο όργανο των Ποντίων την Ποντιακή λύρα. Ο Σύλλογος σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2013 διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα "η Ποντιακή Λύρα στον 21ο αιώνα" στο Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο πρόεδρος του επιστημονικού συνεδρίου κ. Ηλιάδης Γιώργος σε συνομιλία που είχε με το Pontos-News.Gr παρομοίασε την Ποντιακή λύρα με την Σταχτοπούτα, που όλοι την εκμεταλλεύονται, αλλά κανείς δεν νοιάζεται ουσιαστικά για αυτήν. Είπε χαρακτηριστικά πως "η λύρα είναι βασίλισσα και εμείς της φερόμαστε χειρότερα και από την Σταχτοπούτα". Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης θέλοντας να αλλάξει αυτή την πορεία της λύρας και να την κάνει παγκοσμίως γνωστή, αλλά και να αναδείξει την πραγματική αξία της, διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την Ποντιακή λύρα!

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο θα πάρουν μέρος κατασκευαστές, ιστορικοί, μουσικολόγοι, εθνογράφοι από όλο τον κόσμο, που θα "αποκαλύψουν" τα μυστικά της Ποντιακής Λύρας.

Οι ομιλίες έχουν ξεκινήσει από σήμερα 19 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο κατασκευαστών Ποντιακής λύρας. Το απόγευμα και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου με χαιρετισμούς επισήμων και φυσικά Ποντιακό γλέντι με τον Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων "Σέρρα" να κρατούν τα ηνία της διασκέδασης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Χορηγός επικοινωνίας: Pontos-News.Gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr


Διαβάστε ακόμα:

19 & 20 Οκτ 2013: Α' Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Κατασκευαστών Ποντιακής Λύρας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει για την Ποντιακή λύρα!