18 Οκτώβριος 2013, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:58

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει για την Ποντιακή λύρα!

  • Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει για την Ποντιακή λύρα!

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο 1ο Παγκόσμιο συνέδριο για την Ποντιακή Λύρα!

Το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο κατασκευαστών Ποντιακής λύρας είναι γεγονός! Μια ημέρα έμεινε πριν την επίσημη έναρξη του συνεδρίου που θα μείνει στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η σπουδαία πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του πρωτοποριακού επιστημονικού συνεδρίου ανήκει στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Η Ένωση Ποντίων θέλοντας να τιμήσει το κυρίαρχο όργανο των Ποντίων αλλά κυρίως να κάνει την Ποντιακή λύρα Παγκόσμια γνωστή πήρε την απόφαση να διοργάνωσει το 1ο Επιστημονικό συνέδριο με θέμα "η Ποντιακή Λύρα στον 21ο αιώνα", στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σπουδαίοι κατασκευαστές, ιστορικοί, μουσικολόγοι, εθνογράφοι από όλο τον κόσμο θα πάρουν μέρος στο συνέδριο βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι τους ώστε να γνωρίσουμε όλοι εμείς λίγο καλύτερα την Ποντιακή λύρα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και επίσημος προσκεκλημένος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης θα είναι ο
Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος και θα βγάλει λόγο.

Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν αύριο 19 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά το
1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο κατασκευαστών Ποντιακής λύρας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου με χαιρετισμούς επισήμων και φυσικά Ποντιακό γλέντι με τον Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων "Σέρρα" να κρατούν τα ηνία της διασκέδασης.

Χορηγός επικοινωνίας: Pontos-News.Gr

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ