17 Οκτώβριος 2013, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:58

Η Ποντιακή εστία Μελβούρνης γιόρτασε 37 χρόνια προσφοράς και συνεχίζει!

  • Η Ποντιακή εστία Μελβούρνης γιόρτασε 37 χρόνια προσφοράς και συνεχίζει!

Η Ποντιακή εστία Μελβούρνης γιόρτασε 37 χρόνια προσφοράς και συνεχίζει!

Του Γιάννη Πιλαλίδη

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην Ποντιακή Εστία στο εορτασμό για τα 37 χρόνια δράσης της. Μια βραδιά γεμάτη αγάπη πάθος και καταιγισμό μηνυμάτων για ένα λαμπρό μέλλον.
 
Η Ποντιακή Εστία για πάνω από τρεις δεκαετίες πλέον, είναι μια κιβωτός πολιτισμού, και μια ακούραστη μηχανή παραγωγής ανθρώπων, προσφοράς και πάθους, για οτιδήποτε ελληνικό συμβαίνει στην παροικία των Ελλήνων στην μακρινή ξένη.
 
Μέλη και φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν με τους ήχους της ποντιακής λύρας του εκπληκτικού λυράρη Γιώργου Σεβαστόπουλου και τραγούδησαν όλοι μαζί αγαπημένα
ποντιακά τραγούδια.
 
Πανέμορφη εικόνα όταν τα μέλη της ποντιακής ορχήστρας, άλλαζαν συνεχώς, αφού μεγάλο ποσοστό των παιδιών που συμμετέχουν στα χορευτικά της τμήματα, ασχολούνται ταυτόχρονα και με την ποντιακή μουσική.
 
Στην μουσική πανδαισία συμμετείχε και το μουσικό σχήμα «Ραβαΐσι». Έπαιξαν τραγούδια και χορούς απ΄όλα τα διαμερίσματα της πατρίδας. Μια παρέα νέων ανθρώπων, που αν συνεχίσει το δρόμο που πορεύεται θα την συναντήσουμε πολλές φορείς στα πολιτιστικά δρώμενα.
 
Τα χορευτικά τμήματα της Ποντιακής Εστίας γι ακόμη μια φορά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις αφού εδώ και πολλά χρόνια έχουν στηθεί οι πλέον κατάλληλες υποδομές.
 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος κ. Νίκος Κρικέλης αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, είπε ότι μετά την καινοτομία του διοικητικού συστήματος της
Ποντιακής Εστίας, δημιουργώντας πολλές επιτροπές έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων και μέσα απ΄αυτήν την συμμετοχή να υπάρξει παραγωγή νέων
στελεχών, από φέτος οι εκδηλώσεις του συλλόγου, κάθε χρονιάς, θα είναι αφιερωμένες σ΄ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Φέτος το 2013 και μέχρι τα επόμενα γενέθλια του συλλόγου (τον επόμενο Ιούνιο) είναι αφιερωμένο στους αδελφούς μας Έλληνες Ποντίους της Ρωσίας. Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι η επιτροπή πολιτισμού κινείται πάνω σ΄αυτό και είδη ετοιμάζονται σχετικές εκδηλώσεις.
 
Την σκυτάλη της ροής μηνυμάτων πήρε στην συνέχεια η Επιτροπή Νεολαίας η οποία ανακοίνωσε την δωρεά στον σύλλογο των $2000 και έκοψε την γενέθλια τούρτα, που ήταν
προσφορά του PANTHEON CAKE COBURG.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery