15 Οκτώβριος 2013, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:58

Μοναδικές εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης

  • Μοναδικές εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης

Μοναδικές εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχει ετοιμάσει η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης για τις προσεχείς ημέρες. Μεθαύριο ξεκίνα ένα πλούσιο 4ήμερο από πολιτιστικές αλλά και θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αργυρούπολη Αττικής για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου 2013 όπου ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως υποδέχεται το ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά που φυλάσσεται μόνιμα στο Βέρμιο.

Μετά από αίτημα και πολλές ενέργειες Ένωσης Ποντίων Αργουρουπόλεως, ο Μητροπολίτης Βεροίας έφτιαξε  το αντίγραφο το οποίο θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως.

Μετά το σπουδαίο αυτό θρησκευτικό γεγονός την σκυτάλη παίρνει μια μοναδική εκδήλωση. Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Η Ποντιακή Λύρα στον 21ο αιώνα" στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Ένα πρωτοποριακό Συνέδριο για να μάθουμε λίγο καλύτερα το κυρίαρχο όργανο τον Ποντίων, την Ποντιακή Λύρα.

Κατασκευαστές Ποντιακής λύρας από όλο τον κόσμο θα προσέλθουν στο Συνέδριο για να αποκαλύψουν όλα τα "κρυφά" μυστικά της κατασκευής της Ποντιακής λύρας.

Δείτε όλο το πρόγραμμμα του συνεδρίου εδώ

Να είστε όλοι εκεί!

Χορηγός επικοινωνίας: Pontos-News.Gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

17 Οκτ 2013: Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Αργυρούπολη

19 & 20 Οκτ 2013: Α' Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Κατασκευαστών Ποντιακής Λύρας

Το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την Ποντιακή Λύρα!