11 Οκτώβριος 2013, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Η συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Πού και πότε θα γίνει το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

Η συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Για ακόμη μια χρονιά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, όπου και φέτος συμμετείχε, ο σύλλογος ποντίων Ρόδου «ο Διγενής». Η Εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο λαογράφο και ερευνητή της ποντιακής παράδοσης Στάθη Ευσταθιάδη.

Περισσότεροι από 2.500 χορευτές, νέες και νέοι των 427 ποντιακών συλλόγων της ΠΟΕ και 30 καλλιτέχνες ποντιακής καταγωγής, συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου στις 18:30 στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα 8.000 θεατών που κατέκλυσαν το γήπεδο για να απολαύσουν μια μουσική πανδαισία των αλησμόνητων πατρίδων και της Ποντιακής παράδοσης.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «ο Διγενής», ο οποίος δεν έχει λείψει ποτέ από την αυτήν την μεγάλη πανελλήνια συνάντηση, ποντιακής νεολαίας και πολιτισμού, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων, εκπροσωπώντας επάξια το νομό μας, αψηφώντας τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, με την κάλυψη των μεταφορικών από τους ίδιους τους χορευτές του συλλόγου.

Οι εγγραφές για τα τμήματα εκμάθησης ποντιακών χορών έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου. (έναντι λαϊκής Σαββάτου).

Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος: Τριανταφυλλίδου Ελένη
Τμήμα Αρχαρίων 7:30-8:30
Τμήμα Παραστάσεων 8:30-9:30

Πηγή: rodiaki.gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr