8 Οκτώβριος 2013, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:00

Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών.

Συγκλονιστικές εικόνες ζήσανε, όσοι παραβρέθηκαν στο "9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών" που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 2000 νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε μια γιορτή της νεολαίας του Ποντιακού΄Ελληνισμού. Μια γιορτή παράδοσης, φιλίας, αγάπης, γνωριμιών, ενότητας, αλληλεγγύης, ελπίδας και προοπτικής,

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείτε, κάθε χρόνο σε διαφορετική περιφέρεια της χώρας, με ευθύνη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και την τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ο Ιβάν Σαββίδης,ο Δημήτρης Μελλισανίδης και ο δικός μας Αντώνης Αντωνιάδης. Οι δύο τελευταίοι τιμήθηκαν από την ΠΟΕ για την προσφορά τους.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Στάθη Ευσταθιάδη κορυφαία προσωπικότητα του Ποντιακού Ελληνισμού, γνωστός από την οργάνωση και παρουσίαση της θρυλικής εκπομπής "Ποντιακοί Αντίλαλοι". Ασχολήθηκε με την συλλογή και καταγραφή ανεκτίμητης ιστορικής, μουσικής και λαογραφικής αξίας υλικό αναζητώντας μουσικούς της πρώτης γενιάς.Σπούδασε Νομική και έγινε Διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου με βαθμό "Αριστα" παρά το γεγονός ότι μια νάρκη του στέρησε, σε ηλικία 19 ετών, την όραση του. Για την προσφορά του βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, την Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Γερμανίας, την ΠΟΕ και άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε με την πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία και πραγματοποίησε την καλλίτερη ίσως εμφάνιση από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, πρωτοστάτης στην δημιουργία της ΠΟΕ, ήταν εκεί με το χορευτικό του τμήμα.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

Η καρδιά του Πόντου χτύπησε στην Θεσσαλονίκη!

Με χαμόγελα η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Η συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Στιγμιότυπα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Χιλιάδες θεατές στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών! Φωτογραφίες

Τι δήλωσε στα ποντιακά ο Ιβάν Σαββίδης στο 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών