3 Οκτώβριος 2013, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Με έναν Πυρρίχιο υποδέχτηκε η Κατερίνη την Ολυμπιακή Φλόγα!

  • Με έναν Πυρρίχιο υποδέχτηκε η Κατερίνη την Ολυμπιακή Φλόγα!

Με έναν Πυρρίχιο υποδέχτηκε η Κατερίνη την Ολυμπιακή Φλόγα. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Στην πλατεία Ελευθερίας, η Κατερίνη, υποδέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης 01 Οκτωβρίου τη φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του «SOCHI 2014». Η φλόγα, η οποία για πρώτη φορά διανυκτέρευσε στην Κατερίνη έφθασε στην Πιερία με πρώτο σταθμό την περιοχή Εθνικού σταδίου, ενώ στη συνέχεια  τρεις λαμπαδηδρόμοι και επτά συνοδοί, εκπρόσωποι από την αθλητική  ζωή του τόπου, την μετέφεραν στην κεντρική πλατεία μέσω των οδών Τερζοπούλου και Ειρήνης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ..

την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων "SOCHI 2014".

Πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα. Η τελετή της αφής πραγματοποιήθηκε στο βωμό που είχε στηθεί δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του μέλους της Ολυμπιακής Επιτροπής και προέδρου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Γιάννη Καρρά, του Ρώσου εκπροσώπου της επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του «SOCHI» Vladimir Maistrenko, στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος, της Βουλευτή Πιερίας Άννας Μάνη - Παπαδημητρίου, της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, εκπροσώπων βουλευτών, δημοτικών συμβούλων κ.α. εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Τον βωμό άναψε η λαμπαδηδρόμος, παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου. Πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης η Ορχήστρα και η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, του  Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη παρουσίασαν ελληνικούς ήχους και μελωδίες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

Μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ακολούθησαν η έπαρση της Ρωσικής και της Ελληνικής Σημαίας, καθώς και της Σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ελληνικός εθνικός ύμνος αποδόθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, ενώ τον ύμνο της Ρωσίας ερμήνευσε μοναδικά συνοδεία πιάνου η σοπράνο Γιούλη Καραγκούνη και τον Ολυμπιακό Ύμνο απέδωσε εξαιρετικά η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ευθ. Μαυρίδη.

Την επίσημη τελετή παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής της επιτροπής ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας και μέλος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν, επίσης,  χορευτικά δρώμενα από την Εστία Πιερίδων Μουσών και την Ένωση Ποντίων Πιερίας όπου τίμησε το σύμβολο του Ολυμπισμού με τον χορό της φωτιάς "Πυρρίχιο ή Σέρρα". Όμορφο σκηνικό σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης τα δεκάδες μέλη του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης, που κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Ρωσίας άφησαν λευκά περιστέρια (του συλλόγου Θεαματικών Περιστεριών Κατερίνης), στον Πιερικό ουρανό.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή:pierialife.gr

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery