3 Οκτώβριος 2013, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

  • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

- Γενικές πληροφορίες για το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 2013
- Οδηγίες πρόσβασης στο κλειστό γυμναστήριο ΠΑΟΚ καθώς και χάρτη στο τέλος του άρθρου
- Οι χοροί που θα παρουσιάσουν τα σωματεία
- Καιρός

Οι ημέρες έφτασαν για το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 2013 και το Pontos-News.Gr συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει την ζωή σας λίγο πιο εύκολη!

Το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών 2013 θα διεξαχθεί φέτος στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο ΠΑΟΚ (PAOK Sports Arena, Αντώνη Τρίτση 12 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης) στις 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:30. 2000 χορευτές, 30 Πόντιοι καλλιτέχνες 425 σωματεία από κάθε γωνία της χώρας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους την βραδιά αυτή και θα εντυπωσιάσουν το κοινό.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την ΠΟΕ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος) και θα είναι αφιερωμένο στον Στάθη Ευσταθιάδη, έναν σπουδαίο δημιουργό, επιστήμονα και λαογράφο που άφησε το δικό του αναλλοίωτο στίγμα στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: Pontos-News.Gr

Πληροφορίες για το κλειστό γυμναστήριο ΠΑΟΚ (PAOK Sports Arena)

Το Κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΟΚ ή PAOK Sports Arena αποτελεί την έδρα των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Είναι χτισμένο εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας, του ανατολικότερου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 8.142 θέσεων και είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Θεσσαλονίκης.

Πώς θα πάτε

Το κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΟΚ βρίσκεται νότια της Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, 8 χλμ από το κέντρο. Για να πάτε εκεί με το αυτοκίνητο, κατευθυνθείτε προς αεροδρόμιο. Στα φανάρια με την πινακίδα "PAOK Sports Centre" στρίψτε αριστερά. Το γήπεδο βρίσκεται 300μ από τη διασταύρωση, πάνω σε ένα λόφο.

Σημείωση: Στο PAOK Sports Arena, λειτουργεί ασύρματο δίκτυο (WI-FI), με ελεύθερη πρόσβαση στην κεντρική σάλα του γηπέδου.

Δείτε τον χάρτη στο τέλος του άρθρου.

Οι χοροί ανά Σ.ΠΟ.Σ.

Α) ΛΕΤΣΙΝΑ-ΔΙΠΑΤ-ΤΙΚ ΔΙΠΛΟ & ΣΟ ΓΟΝΑΤΟΝ-ΤΕΡΣ-ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΝΤΟΥΜ  από Σ.ΠΟ.Σ Θεσσαλονίκης.

Β) ΣΕΡΑΝΙΤΣΑ (21)-ΚΑΡΣΛΙΔΙΚΟ ΟΜΑΛ-ΤΙΚΙ ΓΑΡΑΣΑΡΗΣ-ΓΕΜΟΥΡΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΣΑΒΒΑ από Σ.ΠΟ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας .

Γ) ΚΟΤΣΑΡΙ-ΟΥΤΣΑΪ-ΜΟΝΟΝ ΤΙΚ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ & ΑΠΟ ΠΑΝ’ ΚΑΙ ΚΑ - ΤΡΥΓΩΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ-ΣΤΑΥΡΕΤΚΟΝ ΚΟΤΣΑΓΚΕΛ από Σ.ΠΟ.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Δ) ΚΟΤΣ-ΔΙΠΛΟΝ ΟΜΑΛ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣ ΜΑΝΤΕΝ-ΣΑΡΙΚΟΥΖ ΜΟΝΟ (ΙΜΕΡΑ ΑΝΑΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ)-ΤΥΡΦΩΝ-ΚΟΤΣΑΓΚΕΛ (ΟΛΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ) από Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

Ε) ΤΙΖ ΟΜΑΛ-ΣΑΡΙΚΟΥΖ ΔΙΠΛΟ-ΠΑΤΟΥΛΑ ΠΙΠΙΛΟΜΑΤΕΝΑ-ΑΡΧΟΥΛΑΜΑ-ΤΙΚ ΤΟΝΓΙΑΣ & ΤΙΚ ΤΡΟΜΑΧΤΟΝ ΚΑΡΣ από Σ.ΠΟ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι χοροί ορίσθηκαν για τον κάθε Σ.ΠΟ.Σ μετά από κλήρωση και συμπεριλαμβάνουν όλες τις περιοχές του Πόντου για κάθε Σ.ΠΟ.Σ ώστε να σφυρηλατήσουν και να σηματοδοτήσουν την ενιαία πολιτισμική παράδοση του Πόντου.

Καιρός

Αν και το γυμναστήριο είναι κλειστό καλό είναι να γνωρίζουμε λίγο τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ημέρα αυτή. Ο καιρός για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις αργά την νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17° C.

To Pontos-News.Gr σας εύχεται καλή διασκέδαση!

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr