9 Οκτώβριος 2012, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:53

Φθινόπωρο: Ετοιμάζουμε τον οργανισμό μας για τον χειμώνα

  • Φθινόπωρο: Ετοιμάζουμε τον οργανισμό μας για τον χειμώνα

Βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μήνα του φθινοπώρου. Γύρω μας η φύση αλλάζει κι ετοιμάζεται να υποδεχθεί το χειμώνα. Ας προετοιμάσουμε  λοιπόν κι εμείς τον οργανισμό μας γι’ αυτή την αλλαγή.

Μετά την διατροφική κραιπάλη του καλοκαιριού καλό θα ήταν να κάνουμε μια δίαιτα αποτοξίνωσης και ενδυνάμωσης του οργανισμού μας και παράλληλα να χάσουμε τα κάποια περιττά κιλά που ίσως  έχουμε πάρει. Πρωτεϊνούχες τροφές (λευκό κρέας και ψάρια), λαχανικά, φρούτα και καλό λίπος (ελαιόλαδο και λιπαρά ωμέγα 3) είναι η καλύτερη λύση. Οι σούπες λαχανικών επίσης είναι ιδανικές για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Επιλέγουμε οποιαδήποτε μορφή άσκησης μας ταιριάζει και απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη της γυμναστικής. Έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά και καλύτερη υγεία, αφού αποδεδειγμένα με την άσκηση μειώνεται η χοληστερίνη, η αρτηριακή πίεση και αυξάνεται η οστική πυκνότητα.
Το σημαντικό είναι ότι γυμναστική επιδρά και στην ψυχική μας υγεία. Λιγότερο στρες, καλύτερος ύπνος και καλύτερη διάθεση.

Ένας προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος ανάλογα με την ηλικία  μας, για αιματοκρίτη, ηλεκτρολύτες, χοληστερίνη, νεφρά και ήπαρ, μαζί με γενική ούρων είναι απαραίτητος.

Οι γυναίκες καλό είναι να ελέγξουν με το γυναικολόγο τους τις συνηθισμένες λοιμώξεις του καλοκαιριού (ουρολοιμώξεις, μυκητιάσεις, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα).

Το δέρμα μας επίσης χρειάζεται πλούσια ενυδάτωση κι σ’ αυτό θα βοηθούσαν κάποιες μάσκες για πρόσωπο και σώμα, που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο ή να φτιάξουμε μόνοι μας με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Οι μάσκες δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και οι άνδρες.

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ  για ενυδάτωση:
Φυσικός χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. γιαούρτι πλήρες
Κορν φλάουρ
Απλώνουμε στο πρόσωπο και αφήνουμε για 20΄

ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΩΜΑΤΟΣ
Αμυγδαλέλαιο με καστανή ζάχαρη

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ
Ζεσταίνουμε 1 λίτρο γάλα και το ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι μέλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στην μπανιέρα με αφρόλουτρο και άλατα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενυδάτωση γίνεται πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά, γι’ αυτό πίνουμε πολύ νερό και τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Επιμέλεια: Ζαμπετάκη Ε.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr