30 Σεπτέμβριος 2013, 09:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:02

Με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια έκθεσης από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων

  • Με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια έκθεσης από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων

Με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια έκθεσης από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων.

Μια έκθεση στην οποία περιέχονται σπάνιες στρατιωτικές φωτογραφίες - ντοκουμέντα της Μικρασιατικής εκστρατείας με ξεχωριστή ενότητα για την καταστροφή της Σμύρνης, εγκαινιάστηκε χθες στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Πλήθος Τρικαλινών έσπευσαν στα εγκαίνια της Έκθεσης που έγιναν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Αλέξιο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, υπό τον τίτλο «Πορεία στο Σαγγάριο».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο αναφέρθηκε στην έκθεση λέγοντας ότι «Μέσα από τις φωτογραφίες αντικρίζουμε τις Αξέχαστες Πατρίδες μας όπου ζούσαν εκεί με τις παραδόσεις που πρέπει σήμερα όλοι εμείς να φροντίσουμε για να διατηρήσουμε με πηγές την Χριστιανική μας Πίστη την Αγιά Γραφή και την Ιερά παράδοση καθώς μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ενωθούμε με το παρελθόν ώστε να αντικρύσουμε το μέλλον».

Η έκθεση που πραγματοποιείτε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων θα διαρκέσει έως 4 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και θα προβάλλεται ιστορικό ντοκιμαντέρ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος και το υλικό έχει επιμεληθεί η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων.

Επισκέψεις σχολείων και Συλλόγων στην έκθεση μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων (τηλ. 2431035106 Ευαγγελία Μπουντούρη).

Πηγή: trikalanews.gr

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Τρικάλων
Δείτε τα στοιχεία της Λέσχης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

29 Σεπ έως 4 Οκτ 2013: Έκθεση Φωτογραφίας για τη Μικρασιατική Εκστρατεία στα Τρίκαλα

Gallery