25 Σεπτέμβριος 2013, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:03

Πανέτοιμος ο Γιώργος Ζαχαριάδης να τρέξει για τον Πόντο στο Σπάρταθλον 2013!

  • Πανέτοιμος ο Γιώργος Ζαχαριάδης να τρέξει για τον Πόντο στο Σπάρταθλον 2013!

Πανέτοιμος ο Πόντιος Γιώργος Ζαχαριάδης για το "Σπάρταθλον 2013". Το αγώνα του τον αφιερώνει στον Πόντο, στον Ποντιακό Ελληνισμό και στην Παναγιά Σουμελά.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για το διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως "Σπάρταθλον 2013", που θα διεξαχθεί το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 380 Αθλητών από 37 χώρες. Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα, που καλύπτει τη διαδρομή των 250 χιλιομέτρων από την Αθήνα (Ακρόπολη) έως τη Σπάρτη, μία απόσταση που καλούνται οι δρομείς να διανύσουν μέσα σε 36 ώρες.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον και για τον Πόντιο Σπαρταθλητή Γιώργο Ζαχαριάδη, ο οποίος εντείνει τις προπονήσεις του, ενισχύοντας τις δυνάμεις του, προκειμένου να τερματίσει και εφέτος καθώς ο αγώνας του θα είναι αφιερωμένος στον Πόντο, στον Ποντιακό Ελληνισμό και στην Παναγιά Σουμελά.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης ως γνήσιος Πόντιος θέλησε να πάρει την ευλογία και την ευχή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο και δήλωσε τα εξής:

"Στα πλαίσια των προπονήσεών μου, για την συμμετοχή μου στον Διεθνή αγώνα δρόμου "Σπάρταθλον", (Αθήνα -Σπάρτη, 250 χλμ σε 36 ώρες, τέλος Σεπτεμβρίου), όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έτρεξα από την πόλη μου την Πτολεμαϊδα, στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, για να πάρω την ευλογία Της και στη συνέχεια μέχρι την Βέροια για Ρεβανί.

Η προπόνηση στην δύσκολη αλλά ευλογημένη διαδρομή έγινε την Κυριακή 18/8/2013. Η απόσταση από Πτολεμαϊδα μέχρι την Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά είναι 60 χλμ, ενώ μέχρι την Βέροια είναι 80 χλμ.

Όταν τρέχω στην Παναγία για να πάρω την ευχή της, δεν υπάρχει κούραση, είμαι υπό την Σκέπην Της, το νιώθω και τρέχω με χαρά! Φέτος ο αγώνας μου στο "Σπάρταθλον" είναι αφιερωμένος στον Πόντο και σ΄εμέτερον την Παναϊα! Να Ελεά μας και δι μας Τρανόν Υπομονήν!"

Στα βήματα του Φειδιππίδη του Αθηναίου ημεροδρόμου θα κινηθεί και πάλι ο Γιώργος Ζαχαριάδης, στο “ραντεβού” στα προπύλαια της Ακρόπολης, όπου μαζί με σπουδαίους Αθλητές μεγάλων αποστάσεων από όλο τον κόσμο, θα τιμήσουν την 31η διοργάνωση του θεσμού.

Το Pontos-News.Gr του εύχεται καλή επιτυχία!

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

Ο αθλητής που θα αγωνιστεί για τον Πόντο στο Σπάρταθλον 2013!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης θα τρέξει για τον Πόντο και την Παναΐα