5 Σεπτέμβριος 2013, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:08

Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων: Από την Κωνσταντινούπολη στα Άγια Μετέωρα

  • Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων: Από την Κωνσταντινούπολη στα Άγια Μετέωρα

Στην εξαιρετική παρουσίαση του διαθεματικού προγράμματος «Άγια Μετέωρα... πέτρινοι γίγαντες της ορθοδοξίας» που παρουσίασε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου, η Ε1 τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας παρουσίασε με επιτυχία το πρόγραμμα διαθεματικής δράσης «Άγια Μετέωρα... πέτρινοι γίγαντες της ορθοδοξίας», στο χώρο του Σχολείου

Θέμα του προγράμματος, ο θρησκευτικός και πολιτιστικός ρόλος του Βυζαντίου και των Μετεώρων στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων και της παράδοσής τους.
Το πρόγραμμα στηρίχτηκε στην προβολή εικόνων από το Βυζάντιο και τα Μετέωρα, καθώς και αποσπασμάτων των σχολικών βιβλίων της ιστορίας και των θρησκευτικών που ανέγνωσαν οι μαθητές, οι οποίοι στο τέλος περιέγραψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα Μετέωρα, όπως τα βλέπουν οι ίδιοι.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών του Ν. Τρικάλων, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου της Αχιλλέα Λέρα, παρουσίασε Ποντιακούς χορούς και τραγούδια σχετικά με το θέμα του προγράμματος φέρνοντας την παράδοση των Ανατολικών συνόρων στα Μετέωρα, σμίγοντας έτσι το χθες με το σήμερα.

Την επιμέλεια του προγράμματος είχε η δασκάλα της τάξης Ζαρκάδα Παλμύρα.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος
Σαββίδου Λένα

Η γραμματέας
Παπαδοπούλου Νόπη

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery