5 Σεπτέμβριος 2013, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2018, 09:18

Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

  • Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Το pontos-news.gr σάς προτείνει κολοκυθόπιτα Μυτιλήνης χωρίς φύλλο.

ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό κολοκυθάκια φρέσκα, τριμμένα στον τρίφτη, ή κολοκύθα κίτρινη
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. φέτα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα και κασέρι τριμμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • πιπέρι 
  • μοσχοκάρυδο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  2. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα τυριά, και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά.
  4. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετή φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε ξανά με φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω και να κάνει κρούστα από πάνω.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr