4 Σεπτέμβριος 2013, 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:08

Τρικούβερτο Ποντιακό γλέντι στην Γιορτή της Πατάτας!

  • Τρικούβερτο Ποντιακό γλέντι στην Γιορτή της Πατάτας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή της Πατάτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης «Οι Ρίζες» του Δήμου Νέστου, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013  στην πλατεία του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης  «Οι Ρίζες»  έστησε τρικούβερτο γλέντι με ποντιακή μουσική, ποτό και άφθονη πατάτα, την οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν με διαφόρους και ποικίλους τρόπους. Η πατάτα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της τοπικής αγροτικής παραγωγής και τα τελευταία 22 χρόνια διοργανώνεται η γιορτή της  που έχει μεγάλη απήχηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του δήμου Νέστου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μ. Μιχαηλίδης ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του  επισήμανε «ότι δημιουργούμε προϋποθέσεις για να ολοκληρώσουμε τις προτεινόμενες λύσεις, που είναι το ζητούμενο και το δύσκολο». Τονίζοντας ότι η  Λεκάνη αποτελεί τον πυλώνα του κέντρου της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού,  ο Δήμος Νέστου έδωσε βάση στα φλέγοντα θέματα, σε μία εποχή δύσκολη, δίνοντας  λύσεις σε δυο σημαντικά προβλήματα τα οποία ταλάνιζαν για πολλά χρόνια την περιοχή, την υδροδότηση όλων των οικισμών με έργο που αυτοχρηματοδότησε  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Ν), και την αποκατάσταση του  φωτισμού  που πραγματοποιήθηκε στη Δ.Ε. Ορεινού, με λαμπτήρες τύπου Led με διάρκεια ζωής 50.000 ώρες και μεγαλύτερη απόδοση φωτισμού. Ζωτικής σημασίας για την περιοχή είναι και το έργο της άρδευσης της Λεκάνης, έργο επιτακτικής ανάγκης, και  μετά την ανάδειξη εργολάβου η έναρξη των εργασιών θα γίνει μέσα στους επόμενους  φθινοπωρινούς μήνες. Ακόμη αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες οι οποίες πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή ώστε να πραγματοποιηθεί ένα δεύτερο μεγάλο και συμπληρωματικό αρδευτικό έργο που θα αφορά την ένταξη των αγροτεμαχίων έξω από τα όρια της Λεκάνης. Επίσης αναφέρθηκε και  στην σημαντικότητα του εθελούσιου αναδασμού λέγοντας « ότι δεν είναι οι εποχές για να επιβάλουμε , είναι οι εποχές να συνεργαζόμαστε. Η τοπική κοινωνία θα κρίνει εάν πραγματοποιηθεί ο αναδασμός.

Εκτός από τον Δήμαρχο Νέστου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Γ.Γ. κα Δήμητρα  Σαμίδου, οι αντιδήμαρχοι, κος Ζελελίδης Μιχαήλ, κος Λεπίδας Γεώργιος, η Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Ευνεστία κα. Γατούλα Μαρία, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κος Καλαϊτζής Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κος Αρχέλαος Γρανάς, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κος Κων/νος Παπακοσμάς, κος Γεώργιος Γερομάρκος, κάθως και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Φωτογραφίες: Τάσος Μποζίδης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery