15 Αύγουστος 2013, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:13

Συγκίνηση από την 4η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

  • 15 Αυγ 2013: Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε για τέταρτη συνεχή φορά σε κλίμα συγκίνησης.

Ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Όρος Μελά της Τραπεζούντας, η οποία τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Στο μήνυμά του ο επικεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας τόνισε πως για «τέταρτη φορά, αξίωσε ο Θεός να λειτουργήσουμε και να αποδώσουμε τιμής στην πάναγνο μητέρα του Εμμανουήλ». Τι το ιδιαίτερο έχει ο τόπος αυτός αναρωτήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης; Η χάρις του Θεού έχει αγιάσει τον τόπον τούτο, καθώς έζησαν άγιοι σε αυτόν τον τόπο, μέχρι το 1923 όπου τον εγκατέλειψαν οι Σουμελιώτες μοναχοί.

Η θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου να συρρέει από νωρίς στην ιστορική εκκλησία. Όπως ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης αυτόν τον τόπο επέλεξε η Παναγία, τον ευλογημένο τούτο βράχο, όπως ακριβώς επέλεξε και το περιβόλι της Παναγιάς στο Άγιον Όρος.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr