21 Ιούνιος 2013, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:29

Πώς τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων

  • Πώς τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης βρέθηκε χθες, 20 Ιουνίου 2013, στην Σταυρούπολή Ξάνθης ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορφέας, για να τιμηθεί η «Παγκόσμια ημέρα προσφύγων».

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τιμής και μνήμης για τα «90 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών» που υπογράφηκε στις 31 Ιανουαρίου 1923, ύστερα από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στην εκδήλωση μίλησε ο εκ Κομνηνών Ξάνθης καταγόμενος κ. Ζουρνατζίδης Νίκος, με αναφορές στους διωγμούς των Χριστιανών Ελλήνων στον Πόντο αλλά και στην Μικρά Ασία γενικότερα, προβολή του ντοκιμαντέρ «Δύο φορές Ξένος» και απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών από την χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης.

Τα ακούραστα μέλη του Συλλόγου "Ορφέας" μας πρόσφεραν την πατροπαράδοτη φιλοξενία και φυσικά δεν έλειψαν και οι χοροί του Αλησμόνητου Πόντου μας.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Gallery