17 Ιούνιος 2013, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:30

Παιδιά με ταλέντο από τον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης. Δείτε τι δημιούργησαν

  • Παιδιά με ταλέντο από τον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης. Δείτε τι δημιούργησαν

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η έκθεση του παιδικού τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα». Οι πόρτες για το κοινό άνοιξαν την Παρασκευή και η έκθεση βρίσκονταν στην διάθεση των επισκεπτών εως και το βράδυ της Κυριακής 16.06.2013. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Η διδάσκαλος Εφη Καλλεντερίδου παρουσίασε έργα ζωγραφικής τεσσάρων συνολικά παιδικών τμημάτων με τις ηλικίες των επιδοξων ζωγραφων να κυμαίνονται από 7 εως 17 χρονών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα για το κάθε τμήμα, στα γραφεία του Συλλόγου, στα σπιτάκια πολιτισμού στην Νέα Μοσυνούπολη. Όπως σημείωσε η κ. Καλεντερίδου υπάρχουν και εξαιρέσεις ακόμη και 5χρονων ταλέντων και επεσήμανε πως απολαμβάνει να δουλεύει με μικρά παιδιά γιατί την παρασύρουν στην παιδική αθοώτητα τους, γυρνώντας τον χρόνο πίσω. Είναι εμφανώς περήφανη για το αποτέλεσμα, ωστόσο εκμυστηρεύτεται πως απολαμβάνει περισσότερο το ταξίδι προς την δημιουργία με τα παιδία. «Αυτό που προσπαθώ ψυχή τε και σώματι είναι να μάθω στα παιδιά να εκφράζονται με τα χρώματα. Η ηλικία και ο χαρακτήρας του παιδιού φαίνονται μέσα στην παλέτα. Αυτά τα χρώματα είναι με μια λέξη ΖΩΗ», δηλώνει.

Η ζωγραφική μέσα από τα μάτια των παιδιών:
«Ο χώρος της τέχνης για εμάς είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι «αρρώστια». Μάθαμε να εκφραζόμαστε με έναν δικό μας διαφορετικό τρόπο. Το αγαπήσαμε, το αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να το αγαπάμε γιατί δεν είναι απλά ένα χόμπυ, είναι η ζωή μας. Όλα όσα μάθαμε τα οφείλουμε στην κ. Ευτυχία, γιατί δεν μας μαθαίνει απλά να ζωγραφίζουμε, μας μαθαίνει να αγαπάμε.» Ιωάννα Μεταλίδου & Ελένη Τσαραμπουλίδου

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης "Η Τραπεζούντα"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.


Gallery