14 Ιούνιος 2013, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 14:40

Σαραγλί με γέμιση από δημητριακά

  • Σαραγλί με γέμιση από δημητριακά

Μια διαφορετική και πολύ ξεχωριστή παραλλαγή της κλασικής συνταγής, είναι τo σαραγλί με γέμιση από δημητριακά. Την είδαμε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαγειρεύω οικονομικά».

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. δημητριακά με σοκολάτα γάλακτος σπασμένα
  • 10 γρ. κανέλλα
  • 10 γρ. γαρίφαλο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
  2. Στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, 2 εκ. πιο μέσα από τις άκρες.
  3. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό με τη βοήθεια μιας βέργαw. Τραβάμε σιγά σιγά τη βέργα σουρώνοντας το ρολό και το τοποθετούμε σε σκεύος για το φούρνο. Βουτυρώνουμε και χαράζουμε σε κομμάτια.
  4. Ψήνουμε στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για περίπου 50΄, ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5' σε κατσαρολάκι. Περιχύνουμε με αυτό το ζεστό σαραγλί και αφήνουμε να πιει το σιρόπι για 10΄ πριν σερβίρουμε.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr