4 Ιούνιος 2013, 18:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:44

Το πρώτο ποντιακό ραδιόφωνο στην Αθήνα!

  • Το πρώτο ποντιακό ραδιόφωνο στην Αθήνα!

Εδώ και περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2012, η Αθήνα έχει αποκτήσει τον δικό της ποντιακό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό που ακούει στο όνομα Ράδιο Κεμεντζετζής.

Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια του σταθμού ο οποίς εδρεύει στην Αθήνα, πήρε την απόφάση να φτιάξει τον πρώτο ποντιακό διαδικτυακό σταθμό γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην Αττική υπάρχουν πολλές καρδιές που χτυπούν Ποντιακά.

Το Radio Kementzetzis εκπέμπει διαδικτυακά με 24ωρο ποντιακό πρόγραμμα. Πήρε το όνομα του από το τραγούδι «Κεμεντζετζής» σε στίχους Γιώργου Μαυρίδη, μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και ερμηνεία Μπάμπη Ιορδανίδη, που περιέχεται στο cd «Με έναν καρδίαν και έναν λαλίαν» του Μπάμπη Κεμανετζίδη.

Όπως λέει και το τραγούδι, οι Πόντιοι πέρασαν πολλά. Ταλαιπωρήθηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν αλλά παρέμειναν ενωμένοι στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Αυτός είναι και ο κυριότερος στόχος του σταθμού να ενώσει δηλαδή τους Πόντιους «με έναν καρδίαν και έναν λαλίαν» αλλά και να λειουργήσει ως «γέφυρα» συνδέοντας μουσικά το χθές με το σήμερα.

Σκοπός της δημιουργίας του σταθμού είναι να ενώσει μουσικά τους Αθηναίους Πόντιους, δείχνοντας ότι και στην Αθήνα η καρδιά του Πόντου χτυπάει δυνατά.

Ποντιακή μουσική, ενημέρωση, ιστορία του Πόντου, Πόντιοι καλλιτέχνες, συνεντεύξεις και πολλά άλλα, παρουσιάζονται μέσα από εκπομπές που μας κρατούν συντροφιά καθημερινά.

Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εκπομπών του σταθμού:

Δευτέρα:

18:00 - 20:00: "Ελα να λέγωσε την ιστορίαμ" με τον Καριοφυλλίδη Βασίλη
21:00 - 23:00:  "Ποντιακόν Αντάμωμα" με την Αμβροσιάδου Νικόλ και την Καραγιαννίδου Φιλιώ

Τρίτη:  

21:00 - 23:00: "Τι παρχαρί το λάλεμαν" με τον Τορονίδη Νίκο
23:00 - 01:00: "Α σα μακρά" με την Πετρίδη Ζωή

Τετάρτη:

21:00 - 23:00: "Η Ώρα του Πόντου" με τον Τριανταφυλλίδη Τάσο

Παρασκευή:

21:00 - 23:00: "Λαιστέρα" με τον Τοσουνίδη Λάρη και τον Παπαδόπουλο Γιώργο        

Σαββάτο:

15:00 - 17:00: "Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο" με την Βοναπάρτη Πόπη

Κυριακή:

210:00 - 23:00: "Η ώρα της Ελλάς Ποντίων G19" με τον Λευκόπουλο Γιώργο και τον Δεληγιαννίδη Νίκο    

Συντονιζόμαστε όλοι στο Ράδιο Κεμεντζετζής (στην άλλη καρτέλα έχουμε ανοιχτό πάντα το Pontos-News.GR) και ταξιδέυουμε στην αλησμόνητη πατρίδα μας, τον Πόντο! Για να ακούσετε Ράδιο Κεμεντζετζής πατήστε εδώ

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr