24 Μάιος 2013, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:47

Ξύπνησαν μνήμες της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Γλυφάδα

  • Ξύπνησαν μνήμες της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Γλυφάδα

Ξύπνησαν μνήμες της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Γλυφάδα. Στο κατάμεστο από κόσμο κινηματοθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" στη Γλυφάδα, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνει για φέτος ο σύλλογος Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία".

Η εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε το πολύ συγκινητικό θεατρικό έργο "Το Ξερίζωμα", από την ομάδα του καλλιτεχνικού οργανισμού Ποντίων Αθηνών, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μέλους μας Χριστίνας Τσερακίδη, που έφυγε από κοντά μας στις 24 Μαρτίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Κυριάκο Τιλγκερίδη, ενώ αμέσως μετά ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, χαιρέτισε και εκείνος με τη σειρά του τους θεατές.
Η παράσταση που ξεκίνησε αμέσως μετά, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους θεατές ξυπνώντας μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ελληνισμού.

Στη διακοπή μεταξύ των δύο πράξεων της παράστασης, η Πρόεδρος του καλλιτεχνικού οργανισμού Ποντίων Αθηνών, κ. Ειρήνη Ελευθεριάδου, ο Βουλευτής της Β' Εκλογικής περιφέρειας Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Μαζί για τη Γλυφάδα" κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Ανοιχτοί Ορίζοντες" κ. Αθηνά Λιγνού, χαιρέτισαν με την σειρά τους την εκδήλωση απευθυνόμενοι στους θεατές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά ανθοδεσμών στους συντελεστές του έργου, αλλά και στη μητέρα της Χριστίνας Τσερακίδη, ενώ η συνέχεια δόθηκε στον πλούσιο μπουφέ με ποντιακά εδέσματα που με πολύ αγάπη είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευθρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, ο Βουλευτής της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθήνας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Μαζί για τη Γλυφάδα" κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Γλυφάδας κ. Ευστάθιος Γεωργούλας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Γλυφάδας και Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας "Η Κρήτη" κ. Γεώργιος Σηφάκης, η Αντιδήμαρχος Πόλης του Δήμου Γλυφάδας κ. Νατάσσα Αργυροπούλου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας, κ. Αθηνά Λιγνού, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Ανεξάρτητη Δημοτική Κοινωνική Πρωτοβουλία κ. Νικόλαος Βάκκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Γλυφάδας κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικόλαος Λεβετσοβίτης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Άννα Καυκά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Αμανατίδης, κ. Αντώνιος Γιαννακάκης, κ. Εμμανουήλ Επιτροπάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας κ. Αθανάσιος Σκαλτσάς, κ. Ελένη Μαυρακάκη, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, η οποία παρίστατο και ως Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, κ. Φώτιος Μπενέτος, κ. Δάφνη Χαρίση - Μπήλια, η οποία παρίστατο και ως Πρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου "Ελλήνων Διαδρομές", κ. Ευστάθιος Αναλυτής, κ. Δημήτριος Βίγλας, κ. Δημήτριος Τσακίρης, αντιπρόεδρος του οργανισμού ΚΑΠΠΑ, κ. Παγώνα Μερίκου, κ. Ιωάννης Τζούβελης, κ. Δημήτριος Αλεβίζος, κ. Δημήτριος Ακρίβος, κ. Σπυρίδων Δήμου, κ. Στυλιανός Θεοδοσόπουλος, κ. Ευαγγελία Καρατσιώλη, ο υπεύθυνος του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας, κ. Ιωάννης Ελαιόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος και επικεφαλής της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης Γλυφάδας "Δημιουργική Διαδρομή Δίβαρης" κ. Στυλιανός Δίβαρης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Χαμπάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Λούβρος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Γεωργόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Διονύσιος Νικολαίδης, ο κ. Νικόλαος Καραταράκης, Μετεωρολόγος και Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Κρητικού Τύπου.    Από τα σωματεία του δήμου μας:
Η Ένωση Αρκάδων Γλυφάδας "ο Αρκάς", η Ένωση Ηπειρωτών Γλυφάδας "Η Πίνδος", η Ένωση Κρητών Γλυφάδας "Η Κρήτη", η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας, η Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας "Το Άργενον", εκπροσωπούμενη από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαίρη Παπάζογλου, ο Πολιτιστικός σύλλογος Λακώνων Γλυφάδας εκπροσωπούμενος από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Φρειδερίκη Μαυροπούλου,  ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Νέας Ευρυάλης, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Καρδασόπουλο Ιωάννη, ο σύλλογος "Παρθενώνας", οι Πρόσκοποι Γλυφάδας - Βούλας, εκπροσωπούμενοι από την τοπική έφορο κ. Φωτεινή Κανελλοπούλου, ο σύλλογος "ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ", εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Κιούση, το σωματείο ΕΝΕΟΝ - ΑΜΕΑ, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δωροθέα Ζουμπουλίδου, ο σύνδεσμος φίλων χορού και παράδοσης, εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σούλα Βατιμπέλα.

Ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική η παρουσία του Ιδρύματος Περίθαλψης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Μαρία Κόκκορη, με δέκα από τα άτομα που φιλοξενεί και περιθάλπτει.           

Η δεύτερη εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, ώρα 11:30 π.μ., στο μνημείο για τη Γενοκτονία, στα γραφεία του συλλόγου, πλατεία Πόντου (Κονίτσης), όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνων από φορείς της πόλης μας.

Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                        
Κυριάκος Τιλγκερίδης           

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr  

Ακολουθούν δωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Σχετικά άρθρα:

22 & 26 Μαΐ 2013: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Γλυφάδα                                                                              

Gallery