• ΑΡΧΕΙΟ
15 Μάιος 2013, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:26

19 Μαΐ 2013: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Κιλκίς

  • 19 Μαΐ 2013: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Κιλκίς

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την 19η Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το νόμο 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94) στο Κιλκίς.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Οθωμανικής κατοχής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

- Πέρας προσέλευσης επισήμων 10:00 π.μ., και λοιπών 09:45 π.μ.

Ώρα 19:30 μ.μ.
Λαμπαδηφορία με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δημοτικού Κήπου Κιλκίς και σημείο τερματισμού την πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού.
Κατάθεση στεφάνων
Εκφώνηση ομιλιών από ειδικούς ομιλητές.
Προβολή video και μουσικών δρώμενων αφιερωμένων στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

· Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Β. Στεφάνια θα καταθέσουν:

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

Γ. Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δ. Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.- Οργανισμών - Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, και όλοι οι πολίτες.

Δ. Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση του μνημόσυνου και της επιμνημόσυνης δέησης.
Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς – Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.
Η Αστυνομική Δ/νση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων
Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με τη διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου της πλατείας Ειρήνης.

Ε. Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελή Ιορδανίδη.

ΣΤ. Από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ήλιου της 19ης Μαΐου 2013 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών Καταστημάτων στο Ν. Κιλκίς. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2013 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ζ. Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr